Toysdaily 玩具日報

樓主: dogjumpjump

[3A/ threezero] 3A DIY武器庫 (不定期創作) (10/2/2012更新 - 第三頁-Bramble用左輪完成)

頭像被屏蔽
Thx all ar

下期預告, cheap玩具左輪改bamble用 左輪
師兄個盾D上色好堅喎
回復 27# dogjumpjump

造到個盾型都唔識噴油上色好似你咁正啦:53:
Anyway, 十個Like啊!!!
Thx all ar

下期預告, cheap玩具左輪改bamble用 左輪
dogjumpjump 發表於 27-1-2012 09:23 AM

是不是扭蛋那些?我也有此打算!
頭像被屏蔽
回復 34# RRAAYY

唔得, 扭蛋果d唔夠大, 如果要比bamble用, 最好比例係 1:2,
但要注意, 重量係大一問題, 太重唔惦, 所以最cheap果d膠槍就最好

如果比bertie, 比例1:2.5都可,

如果比dropcloth, 1:5左右

比grunt用就 1:6正常size
Dogjumpjumo 大大,你真係勁到神人級別:71:
OMG, 可以做副業賣刀呢!!!! :no:
回復 27# dogjumpjump

今天嘗試了,失敗了三次,做曲面真係很難掌握呢.
真嘅一樣....................:71:
頭像被屏蔽
回復  dogjumpjump

今天嘗試了,失敗了三次,做曲面真係很難掌握呢.
替身使者 發表於 30-1-2012 12:34 PM

係好難, 不過有志者事竟成, 一定會成功
好利害啊! 靘絕!! :71:
師兄既生銹效果做得好!!勁牙!!

回復 40# dogjumpjump

好感謝dogjumpjump兄教學:64:,
雖然未係做得好好,不過自己動手真係好有滿足感.

頭像被屏蔽
:71: 做得唔錯, 幾好wor
頭像被屏蔽

今次為了補完bramble無近身防衛武器
參考以前一隻bramble的左輪, 做一支比佢 (果隻bramble己炒上天價)

槍來講, 比bramble用的話, 最好比例係1:2, 因為佢手大... (猩猩用的話, 要1:1先得)

本來找到d金屬槍仔, 但係太重, 好易不舉... 佢係1:2.5, 比bertie用ok, 但比bramble用就太細

後來比我無意間見到有呢個小朋友套裝, 而家果間土多已賣完, 想買的話要再去搵下
呢set幾抵, 平民價錢有兩把槍, 仲有榙多好多無謂嘢, 但係散彈槍太大, 唔啱bramble用, 反而bertie就啱

比例大約係1:2,  唔錯

仲有呢set, 不過無買, 唔鐘意

比例不錯

於是立即改裝, 加厚槍身, 舊化, 完成

再比張bertie用散彈槍的相片比大家參考下, 不過暫時未有心機去搞呢支槍

因為......

我正進行下一個project, 就係 Square 3.0... 哈哈