Toysdaily 玩具日報

查看: 4777|回復: 13

[玩具攝影] 2011收爐作-武裝機甲 VARDANT(中距離支援型)

2011年最後一刻仲番緊工, 番到2012年1月1嘅凌晨兩點
番工之前又搞唔切, 所以就比咗好多藉口自己, 又話要計格林威治時間, 最後將"一年應該係有365.25日"都搬埋出黎
總算叫做2012"真正"來臨前搞掂佢~不過發得帖黎都過咗2012
唔緊要, 當比個壓力自己, 快快手搞埋呢隻拖咗應該多過一年嘅作品都好

壽屋野, 噴好都唔想再擺咩POSE, 拎下槍, 可能之後搵日影多幾張拎劍嘅就算啦
刮漆好嚴重, 搞到未100%噴好已經甩咗唔少油, 心情麻麻, 所以又拖耐咗~

希望各位中意, 2012年買到多D中意嘅野, 又或者出多D自己唔岩嘅野, 慳番D:he:
最緊要都係D日圓快D跌番~~!:DD
生活愉快!:77:
我係 HKML downtime 見到, 終於有大圖, 很靚仔~  :71:
nice blue
the mechanic design is too similar to Z.O.E. (or copy from it)
好正 :handshake:

我入左megahouse成品  
模型多左兩支鎗同埋d劍可以褂上對手度型好多 :$
回復 3# ygat2005

我都覺好似
但武裝機甲好似比ZOE遲出現

見兩個作者新畫嘅ULTRAMAN都好有呢個風格~
回復 5# herrickwok

ZOE publishes in 2001;
and 武裝機甲 comics version began in 2004.

that why I not interested in 武裝機甲. I feel the mechanic design of 武裝機甲 is a cult of several famous anime/game, no personality... and i hate its  big/fat "tail"
回復 1# herrickwok

型仔機設
大大挺有心機耐性和眼力吧
壽屋模~~
件多+細=恐怖
要俾叻大大了
Support here again pal! :71:

Although the story is suck, the mecha design is still standing at the top for all animatoin! :)
如果講機設, 漫畫版仲正過動畫版
呢套野最慘動畫太差攪到冇人睇
其實漫畫版好正
俾動畫版咁攪一攪, 有排都冇廠商會出埋淨返o個幾隻(如漫畫版pinkkiller)
回復  herrickwok

型仔機設
大大挺有心機耐性和眼力吧
壽屋模~~
件多+細=恐怖
要俾叻大大了
白狼 發表於 3-1-2012 11:30 AM

謝欣賞:$
壽屋舊年出咗好多正野, 又ROCKMAN ZERO, 又JEHUTY, 又斑鳩, D-STYLE都好多正野
搞到我買佢D野同BANDAI果D差唔多數量
希望下年再出多D正野~!

大大用色好正呀:71:
這部和黄色隻手好長個部機我好都好鐘意,但是在市面上已找不到了,
想買都冇.....
還想請教大大,你那金屬銀色什樣溝出來的?好靚好閃呀!
大大用色好正呀
這部和黄色隻手好長個部機我好都好鐘意,但是在市面上已找不到了,
想買都冇.... ...
malau 發表於 4-1-2012 02:15 AM

純粹是黑色底灰->GAIA 星光DURAMIN->薄薄一層光澤黑(調番暗D)
如果講機設, 漫畫版仲正過動畫版
呢套野最慘動畫太差攪到冇人睇
其實漫畫版好正
俾動畫版咁攪一攪, 有排 ...
CASS001 發表於 3-1-2012 11:21 PM

好彩壽屋出埋矢島果部狙擊機先停產...
不過我好想要埋迅雷! >_<
回復 12# herrickwok

多謝大大賦教!:77: