Toysdaily 玩具日報

[Medicom] MEDICOM TOY RAH グイード・ミスタ

大大: 點會冇話戒吾戒??所謂戒, 就係啱都唔比自巳買!
而家買玩具已買到上哂癮, 好似賭徒!唔戒緊d唔 ...
hongwohse 發表於 26-12-2011 01:56 AM

但自玩十二吋開始,對好多玩具都冇興趣!
六字到,真係好死
ckc882000 發表於 26-12-2011 01:35 AM

直頭無陰公,訂個時要千四......:56:
直頭無陰公,訂個時要千四......
vanhelsing 發表於 26-12-2011 06:41 PM

隻野好差咩!甘奇怪
但自玩十二吋開始,對好多玩具都冇興趣!
ckc882000 發表於 26-12-2011 02:07 AM

淨係12" 都夠我死, Medciom, PBM每月2-4隻!加上而家有d 限定版...有時再突然出d 老餅特撮嘢, 當平均數$1,500一年入24隻 ,最少一年約$36,000- !我2005年開始玩, 6 年X 36,000 =$216,000
即係由玩figure計起最少駛了$210,000 在12"玩具上 (##未計d 如Rider電單車, Akira 車呢d 突發野),
仲有好多當年後追(好多而家大跌), 如追Rider 舊二Ver1(可除面具那款) $5,000 -佐飛 ver1 $6,000-, 吉田人型Ver1(一隻簽名版、一隻普通) $7,000- 韓國隻"藍色生死戀"成俊哥$4,000, 本鄉猛白衫版$3000-, Unifive 隻諸星丹、吉田 $6,000-, 伏魔三劍俠$3,300-, 天地雙龍 $3,000- , 宇宙刑事-卡邦、謝邦 $5,000- , 超人機米格 $3,000-, ...etc

越數越驚........淨係玩12"分分鐘過$300,000- , <唔怪得成日要還card數:56: >

還有然比錢人 repaint 12", 買合金, SHF呢d 雖唔多, 但都係一些支出,,,
所以就算我對所有玩具冇興趣, 12"巳絕對能殺死我!
回復 33# ckc882000

死神Q本身個角色係外傳角色,加上人氣又低,出左之後供過於求,個價就直插,香港市場係咁,其他地方就唔知道了!本身隻野唔差,不過係配件少D。
淨係12" 都夠我死, Medciom, PBM每月2-4隻!加上而家有d 限定版...有時再突然出d 老餅特撮&#22050;, 當平均 ...
hongwohse 發表於 26-12-2011 07:24 PM

好彩我戒左MEDICOM D拉打,一隻不留賣走哂,依家剩係買JOJO系列,不過加埋HT都夠我死!:59:
淨係12" 都夠我死, Medciom, PBM每月2-4隻!加上而家有d 限定版...有時再突然出d 老餅特撮&#22050;, 當平均 ...
hongwohse 發表於 26-12-2011 07:24 PM

大大,原來係十二吋達人,收藏豐富,有冇機會開一開眼界
回復 35# vanhelsing

啊!原來如此!謝謝相告
好彩我戒左MEDICOM D拉打,一隻不留賣走哂,依家剩係買JOJO系列,不過加埋HT都夠我死!
vanhelsing 發表於 26-12-2011 07:39 PM

我巳儘量只入拉打,同特撮人間體.,但衰在佢現在二、三線角色都出. such as Kabuto 系列
至於 Jojo 只好揀&#22175;買好了,
.....幸好HT 一d都唔中! 但真係要戒買12"
大大,原來係十二吋達人,收藏豐富,有冇機會開一開眼界
ckc882000 發表於 26-12-2011 07:51 PM

我絕對係病態....因好多入&#21655;冇開過:56:

hongwohse 兄,你條數又真係幾誇,我由 2007 去到今日,所有玩具支出 ---- 係未夠二萬八。當然係因為我會賣番 D 玩具出去啦。
我絕對係病態....因好多入&#21655;冇開過
hongwohse 發表於 26-12-2011 08:04 PM

正常呀!我都係甘,不過冇位冇錢,之後會郁一郁架啦

Lucky that you can record your spending... :(

For me............ I'm not dare to calculate at all............. Otherwise.............. :70:

Honestly, no matter how much I have spent, I feel happy to play with my collection no matter in 12" or others and lucky that it will not affect my normal living standard.  The problem for me is only.............

SPACE............... :31:
hongwohse 兄,你條數又真係幾誇,我由 2007 去到今日,所有玩具支出 ---- 係未夠二萬八。當然係因為我 ...
hk小文 發表於 26-12-2011 08:06 PM

我冇賣過出去...哈, 我買第一隻dx 12" RIDER 都係因你的毒 pOST:58:
Lucky that you can record your spending...

For me............ I'm not dare to calculate at ...
Douglas.M.Saint 發表於 26-12-2011 08:16 PM
大大: 你種類繁多, 如果你同我一樣冇賣過出去.......可謂不相伯仲:35: