Toysdaily 玩具日報

查看: 10379|回復: 5

[個人收藏] SIC電王後追第2擊!!Zeronos & Deneb

繼new電之後,我又bid左隻sic番黎,今次就係sic 44嘅Zeronos同Deneb:p
老實說,呢款sic Zeronos個樣的確唔討好,膀頭又太大,設計唔多好,上臂唔郁得,嚴重妨礙活動能力;Deneb隻手嘅活動能力都唔係好好,不過問題冇咁大,而配件方面都好豐富,玩味十足.

Zeronos(Altair Form)

櫻井侑斗戴上Zeronos Belt後插入Zeronos卡變身而成的幪面超人。由於櫻井侑斗不是特異點,故每次變身都要付出別人對他過去的記憶消失的代價,後期更要燃燒現在的記憶變身成Zero Form.

''話說在前頭,我可是非常之強的!''係Zeronos嘅口頭蟬

武器:Saber Mode

武器:Bowgun Mode

Deneb

名字源於天鵝座α星天津四 附身於成年的侑斗身上,後與其定下契約,把Zeronos的卡交給過去的侑斗使其變身戰鬥.身體為綠色及黑色,性格善良,擅長料理,手指擁有射擊能力.

蠻豐富的配件

很喜歡送糖的...

替侑斗弄的料理

還有佗錶

可動的手指:$

手指射擊!

Zeronos(Vega Form)

Vega即是織女星,以天津四為主體.

劇中天津四交差手搭在zeronos肩上根本冇可能做到...

''話說在前頭,我胸上的臉,只起裝飾作用''這是Vega Form初登場時天津四說的

武器與Altair Form一樣

肩上的炮可動

Full charge

Grand strike!

最後來張合照~

總結:我覺得天津四比Zeronos做得更為出色,整體黎講都係一款唔錯嘅sic.而我嘅後追第3擊,就係gun form喇!希望可以早日到手啦:shiny:
正!!!
如果唔係咁大隻
我一定買!
繼new電之後,我又bid左隻sic番黎,今次就係sic 44嘅Zeronos同Deneb
老實說,呢款sic Zeronos個樣的確 ...
matttwth 發表於 22-12-2011 06:36 PM

快D入埋牙王啦:75:
回復 3# mokfung1985

$$$$$$$$呀:no:
Good Report!! Support U to collect them all! :71:
回復 5# toy4jeff

thanks for support:handshake: