Toysdaily 玩具日報

樓主: ScarletSpider

[個人收藏] 90年代 5" 舊Hero Figure

WOO~~~  原來有大大已經比我更早post左90's既 marvel toys!  
不過你係我見咁多人之中將d 90's Display得最好最齊整既一位~  
我都好想可以將新同舊都display~ 可惜無位了!!!!   

支持~  加油!!!
有D當時好鐘意0既仲儲多隻有Packaging,除左下面果D外,其實仲有好多,但當年無影相,依家放晒入倉,相再羅出0黎 ...
ScarletSpider 發表於 21-12-2011 01:09 AM

我好鍾意以前d packing~~~ 有figures既漫畫樣! 好正~
之前回覆呢道D post,post過呢D相,但果D係scan D 3R,所以有D唔清楚,於是自已重新影番次最update再post出0黎, ...
ScarletSpider 發表於 21-12-2011 01:04 AM

ScarletSpider兄~ 你同我喜歡既原因差唔多喎!!!!  有時間多d交流交流~
哦原來係發泡膠,都幾方便!參考下先!

回復 13# ScarletSpider
回復 16# 玩具烈士-奇雲
多D交流當然無問題,其實仲有一部份無Display出0黎,因個架放唔倒0甘多,
只楝左D最鐘意Display出0黎,所以有D取拾唔倒唯有放到好密,
基本上我係由玩Hero Action Figure開始玩具,所以對呢堆Figure特別有感情:71:
好大個櫃, 可以擺到咁多figure
X man真係好正尤其隻iceman個雪凍功能無得頂:71:!silver samurai都好靚!多謝分享

看到 ScarletSpider兄的收藏是如此整齊和多款,
很感受到你對這些玩具的鍾愛。
以前這些玩具設計雖然沒有現在的高可動和有型,
但用色的多彩大膽,肌肉線條的澎湃感,或冰人可變色的有趣設計,
都係現在的figure少見的。
十分感謝 ScarletSpider兄這樣精采的分享
:shiny:WOW好多正野呀!
多謝大大分享~
我諗大部份儲Figure 0既朋友一定想好整齊0甘一個個係列0甘show出0黎,
而櫃方面我呢D只係嚮D傢俬鋪好cheap 0既自組書櫃,當年都係$150個,
其實有時平0野都未必唔好,在乎我地點去利用,
Display D figure出0黎人多勢眾就好好睇,
所以我會推介大影display D figure出0黎,
當然要屋企許可之下啦 ^_^
送上舊圖兩張:64:

回復 25# ScarletSpider
回復 26# Fukuiraptor
果然係同一代人,你呢堆都搵倒好多我無show出0黎0既款式,
一大堆0甘擺真係好正!!
當年Marvel Gold 系列的最難揾

回復  Fukuiraptor
果然係同一代人,你呢堆都搵倒好多我無show出0黎0既款式,
一大堆0甘擺真係好正!!
ScarletSpider 發表於 4-1-2012 06:21 PM
我都有幾隻(人地比):66:
最近玩番marvel, 開頭本來玩marvel legends ,但買左幾隻舊版後就係咁搵,玩落始終都係舊果d先有味道,但現在真係好難搵到師兄果d款!