Toysdaily 玩具日報

查看: 5113|回復: 10

[玩具報告] S.H.Figuarts Tiger & Bunny - ROCK BISON

可能好多人都無睇過 Tiger & Bunny.  但係両隻主角就 Hit 爆.  尢其是 Tiger 日本更炒上過萬日元.  但係香港應該大部份人都係買佐主角機就算, 因為呢幾日都未見過有人登呢隻.  我估下一隻較hit應該係 Pepesi可樂女主角,  而我就袍主儲齊全係列而買.
而令一個令我買既原因就係佢既贊助商牛角, 因為香港有嗎.
造型就造到cartoon 郊果, 但可動性就一般, 可能因為佢身上D甲啦.  仲有配絆真係好少,  幾本上祗有拳萬可以換.  手工可以啦.  但係唔知點解呢隻無乜配件但係以 SH Figure 來講佢個標價都係最貴成五仟日元.

尢於無乜配件所從造型都係個幾個
支持牛角:71:,我未買,但可動真的很低嗎?見日Web做到5少大膽動作:shiny:,今次較貴相信係大份D吧~

我都影咗,希望今晚出到相:35:
其實我相信T&B既shf貴嘅原因其中一樣係因為贊助商嘅logo貴…但我相信d logo係呢套系列其中一個受歡迎原因之一…起碼我自己係:35:
我都影咗,希望今晚出到相
其實我相信T&B既shf貴嘅原因其中一樣係因為贊助商嘅logo ...
ricky0706 發表於 18-12-2011 09:12 PM

totally agree
小弟都諗住全套入齊, 如果限定都有殺錯冇放過!!
牛叔渣起來好重手啊:handshake:
牛叔渣起來好重手啊
Harris 發表於 18-12-2011 10:44 PM

真係好重手,今日先係牛角食過lunch
真係好重手,今日先係牛角食過lunch
astina88 發表於 19-12-2011 05:21 PM

帶埋隻牛去牛角影相麻,一定好正:DD
回復 8# zero2443

好題意
日本好似有其中一間牛角真係擺隻牛角喺到~XDDD:66:
頭像被屏蔽