Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 新Marvel Universe之亮點! Thanos, Adam Warlock, Gambit, Mr. Sinister

其實我隻gambit真係唔想要 d關節好傻仔
hang 發表於 26-12-2011 01:42 PM

所以我咪話孩記越出越Hea!
將軍澳斗正價入了2 set 2-pack!
回復 130# pierreinhk

I want Adam Warlock only.
回復  玩具Kenny

靚唔靚?
nunshinghim 發表於 26/12/2011 11:58 AM

一般般
大可走取價
:58:
gd job !
人物 發表於 26-12-2011 07:13 PM

55...不過姐牌王真係有d失望:ice:
望佢外形個時諗佢應該幾正..點知外型拎滿分...關節就.....:cool:
gumng 發表於 26-12-2011 08:45 PM

尼隻真係唔掂  sinister都ok
剛在沙田玩狗城入了一對, Thanos/Adam Warlock set超得, 隻Mr. Sinste幾得, 隻Gambit 只想講句小喇叭
有冇人介紹下Mr. Sinste呢個角色?
gumng 發表於 26-12-2011 07:45 AM

所以我咪話你完全唔明白美玩!
美玩出左咁多十年,重用body對每一間美玩公司黎講都係非常平常嘅事!
所以我咪話你完全唔明白美玩!
美玩出左咁多十年,重用body對每一間美玩公司黎講都係非常平常嘅 ...
Devil_Fudou 發表於 28-12-2011 02:08 AM

我只係作為一個消費者的意見, 從來無話過自己係專業玩家, 唔通重用body係一貫美玩非常平常的事, 就唔等如出得HEA?
況且其他大大都一樣覺得隻Gambit 唔掂, 唔好講到係得我一個人亂咁鬧HASBRO!
我只係作為一個消費者的意見, 從來無話過自己係專業玩家, 唔通重用body係一貫美玩非常平常的事, 就唔等 ...
gumng 發表於 28-12-2011 12:44 PM

其實金兄.....冇人話你鬧HASBRO wo.....只不過係話你唔明白美玩一貫作風。
唔通你玩咁耐孩寶都唔明白麼 ?
就算你玩 Mattel , Bandai 等大廠既產品,呢種情況都唔係話冇.
外國果邊都有人隻 Gambit 唔惦,但就好少話 Hasbro越出越Hea,只係認為需要重製.
(絕無冒犯之意:64:)
其實金兄.....冇人話你鬧HASBRO wo.....只不過係話你唔明白美玩一貫作風。
唔通你玩咁耐孩寶都唔明白 ...
人物 發表於 28-12-2011 01:47 PM

人物兄,我意思係不是"亂”鬧,  而是以消費者角度去鬧, HASBRO越出越Hea , 你看看近兩WAVE的MU 和TWO PACK 就知道, 很多款都是和之前出過的角色一模一樣, 只是拿其他角色的頭雕來更改顏色就算!  
我當然知hasbro一貫都是用舊body去改一些新角色出來當新貨,但現在Hasbro已經開發了新素體,為何不用新素體去改一隻可動性好的gambit?
人物兄,我意思係不是"亂”鬧, 越出越Hea,而是以消費者角度去鬧!
我當然知hasbro一貫都是用舊body去改 ...
gumng 發表於 28-12-2011 03:00 PM

唔通有個現成既 body 都唔用嗎 ? 我明白金兄既心情,不過要改變大廠既心態係冇可能的
係度又想引用 Kenny 既名言
你有你印象我有我感覺本來應該相安無事
唔明點解要其他人一定要認同某D諗法
講到自己個套好似真理而其他的想法就係錯咁
自己接受到咪接受到囉
接受唔到咪接受唔到囉
無必要要其他人都要去跟你接受到/接受唔到
老實講為乜出成咁大家心知肚明啦
打從一開波出個D低可動既body就知係乜野一回事啦
根本好多公司都係咁架啦
呢D擺明係銷售手法通街都係啦
有乜好拗呢
大家比少少器度包容其他人的感覺真的那麼難 玩具Kenny 發表於 8-12-2011 02:57 PM
唔通有個現成既 body 都唔用嗎 ? 我明白金兄既心情,不過要改變大廠既心態係冇可能的
係度又想引用  ...
人物 發表於 28-12-2011 03:16 PM

就算成個BODY唔更改, 換咗對小腿又有幾難?? 問題係HASBRO有無心去做!
況且我沒有同DEVIL和人物兄拗, 只係表達自己對HASBRO的不滿, 大家唔同意我無所謂, 我只係回覆你地的留言而己!
作為一個消費者, 金兄的意見我也認同. 但, Gambit 那個廢body, 設計上沒有其他人物合用, 在Hasbro而言, 重用是合經濟成本的.  始終一套注塑模價錢很貴的.  我也不喜歡Gambit個body, 但為了Mr. Sinster, 唯只有死死地俾錢