Toysdaily 玩具日報

查看: 22350|回復: 43

[新品消息] MH3G!

這邊有沒人玩MH3G??

3DS的按鈕太細不好按,沒有了C字手都是大問題,
不過除去這問題之後.....

玩MH3P時我一度懷疑是自己進步左所以感覺上易左好多,
不過到MH3G...終於有點2G的感覺回來了,判定比PSP時更細,以前的"浪劍勢"變得很易擗空.而除去"擦傷"HP是1/3的起跳(鬼叫你唔造甲直上村長5星!?)
水戰又是一個門檻,而且基本緊急任務都是水戰有關,無得避戰.3P時的水獅是豆腐一件(特別是配上自防炮之後...)3G固然沒自防炮,而水獅回水中之後都比陸上生猛多了.(不過我都順利KO只是時間更耐...)

有人在玩嗎??
我連psp個隻都送左俾人~~~~:30:
回復 2# 黑色三連敗
放心,這一次是3DS的,有無PSP都要賣過部主機....
尋日先至入手... 千五七百六...

主要陪朋友仔玩... 基本上小櫻一個人係永遠搞唔掂...

睇下今次要花幾多個鐘先至上到HR6...

呵呵呵...

小櫻上
回復 4# 小櫻
留意那把手有點特別的,當主機電源下降至紅燈時是用不到的...
我開始還以為是把手無電,換電之後都唔得得以為壞左,最後先攪清原來是主機無電.
而且紅燈狀態駁回電源都是話搵唔到把手的,直至轉回藍燈才可以,有點奇妙的設計.
回復  黑色三連敗
放心,這一次是3DS的,有無PSP都要賣過部主機....
warxv 發表於 14-12-2011 02:16 PM

我冇諗住買3ds~~~反而psv有興趣~~~~:DD
回復  小櫻
留意那把手有點特別的,當主機電源下降至紅燈時是用不到的...
我開始還以為是把手無電,換電之 ...
warxv 發表於 14-12-2011 03:45 PM

謝指教...

不過小櫻家陣都未搞清楚啲界面點用...

今次好似無MHP3/2咁... 行到門口可以直接選擇去邊樹... 要好似1咁樣跑過去...

家陣响後花園矇查查嘅小櫻上
個Side Pad又幾得意...

完全唔見任何插頭連接位... 就咁好兒嬉安部機上去就得...

不過頭先試過... 唔裝Side Pad玩緊任務... 之後任務途中裝翻個Side Pad... 係唔得嘅... 應該要載入遊戲果陣已經裝住個Side Pad等個System先認咗先至用得...

小櫻上
回復 8# 小櫻
出回標題已經可以開把手的設定了.
今次大部份地方都是一個個地方走,只是去到集會所有部份地方可以有選擇.
開頭好多教學類任務,一時潛水,一時採集,有點頭暈的感覺....
回復 6# 黑色三連敗
PSV都有興趣,不過$ONY野唔急,第一代例用料足但問題同樣多,等安定下來又有喜歡的GAME時(來來去去都係MH...)應該都出VER2甚至3了...
我冇諗住買3ds~~~反而psv有興趣~~~~
黑色三連敗 發表於 14-12-2011 03:54 PM

又話唔買PSV ......:p
而家主打清村長任!!個SIDE PAD我尋日先補入返,早幾日無用搞到手指痛...
頭像被屏蔽
回復  黑色三連敗
PSV都有興趣,不過$ONY野唔急,第一代例用料足但問題同樣多,等安定下來又有喜歡的GAME時( ...
warxv 發表於 14-12-2011 05:15 PM

我都諗住有心水games先買~~~~:34:
又話唔買PSV ......
滴滴仔 發表於 14-12-2011 06:06 PM

有心水games會買~~~~:p