Toysdaily 玩具日報

[改造交流] IDW ver. Roadbuster

計劃左好耐, 終於都搞掂...係alt mode 真係搞唔掂...不過無所謂, 既然其他成員都scan 左地球既外表, 就當Roadbuster 都scan 左重甲坦克做佢既alt mode.
原mold 為Marvel X Transformers Hulk, 睇中左佢大隻既外形~ 武器為壽屋, 自己配~
原設定圖:

Wreckers 的一員, [轉] Roadbuster:路霸,无需过多介绍,陆战指挥官,强悍到极致,武装到牙齿的角色。战斗就是他的生命,希望自己能够光荣的战死。其他博派同志都担心有朝一日万一战争真的结束了,他将如何度日。

跟返設定, 有支肩砲

個人喜好, 送多把軍刀俾佢~~

鎗! 我見到呢把鎗, 真係覺得佢既G1 feel....所以就搵左呢把俾佢

同V CLASS 既BULKHEAD 合照, 其實都唔細...不過都係唔夠大隻:'(

全team 大合照
勁正~~頭同心口自製?
回復 2# sant83

用特裝機兵模型, 心口就做cut 岩件既size 同形, 再用做形畢地填平, 因為要保留可變, 所以兩
件中間用左磁石連接
有無未改之前既原件圖?
因為唔熟角色~
Hope this can help~

回復 4# 太歲
Hope this can help~

回復  太歲
saihttam 發表於 12-12-2011 01:49 AM

:71:嘩~都改動左好多野!