Toysdaily 玩具日報

[劇場創作] 手機照 亂組,湯go老師 + 賭腎決賽,小弟頭post,來睇下

綠摸 同 湯go老師 要 進行 賭腎決賽(佢地自己玩)
我阻止唔到

左邊係 綠摸先生

綠摸: 多謝大家支持,我實秒殺,唔洗甘開心 :angry:
右邊係 湯go老師

湯go老師:我...希望汁到好牌...聽講 綠摸,係周星星徒弟,次次唔係花,就蛇,再唔係就3條:no:  

湯go心想,唔係下話snake,仲有得輸!!但係對手面牌係花面!!

湯go老師:不如賭大d 賭腎之外, 我聽講你有我師父件衫,佢坐兩碌,你撻左佢件衫,不如你拿出來我當你半個腎/者1個肝:oh:

綠摸:怕你呀,我食硬你架,你輸左留起頂帽,呢頂野係我細佬,優靈棋俠,上次佢話,比你打雙車!!你負碌咋!!:blame:

開牌!
綠摸:我頂!呢件拖地布我好鐘意架

湯go老師:你甘鐘意比個機會你,玩你強項,象棋!:unhappy:
綠摸:岩岩我唔記得發功,唔係你死硬,呢次睇下我睇抽死你!!
       呢張係四大棋王合照,我拿第2呀,你小心d呀!!:!

第1場:湯vs綠,湯先手(先手姐係行先),湯1:0

綠摸:你1開波亂行抽邊馬,你最後仲要,你8粒打我1粒,打條毛,一定係你開外掛:* ,呢場唔算,再來,3場2勝,當你1場,比你比你
第2場:湯vs綠,湯先手

綠摸:回象抽車!再捉車,你仲唔 差黃金!大獲金! 哈哈:34:
       5粒打4粒,哈哈哈
湯go老師:睇真d!! 我帥四進一,到你行:67:
綠摸:我抽你車,等陣,甘我咪輸,唔緊要,我可以平炮,又唔得,馬將,我走仕抽你馬,頂炮將,唔緊要 我可以 坐出,神仙過海,一指神功既 飛將,on no
       你呢d係咩功夫
湯go老師:你想學呀,我教你啦:78:
綠摸:我輸左啦,我真係輸左啦

綠摸:呢部i pad 我比你,唔好再比我見到你,我會 布壽 :53: ,等等先我想問下你係唔係果年冠軍
湯go老師:我仲係十八區賭腎王,象棋王,大胃王:51: ,溝女王,我主要係做特工既:45:
end:64:
小弟第1次開post
另送上湯go老師既亂組相+一推亂組+四持同平手圖

好唔好都可以講下,好無聊:Q?
幾有心機 , 十卜下先:71:
回復 3# 蝦您波凸
多謝 師兄:31:, 第1次做劇場, 唔知岩唔岩口味,加上手機照傷眼,無人睇:79: