Toysdaily 玩具日報

樓主: oscarloveyan129

[分享討論] Enterbay 話題集中討論

回復 24# 任俠

唔係盲目永遠封殺, 只係以事論事, 如果一公司令客人失望多次, 無法顯示有能力控制整體質量, 在市塲劇烈競爭下, 流失客人只係市場力量作怪。

始終品牌地位及商譽不是一日建立或失去的。
希望愈大, 失望愈大... 因太喜歡MIB, 考慮好耐後再次幫襯 Enterbay, 結果再次失望...
ycjack88 發表於 25-7-2012 10:27 AM

Aiya....  Me too......  Dislike enterbay...  very disappointed.....
Mib早已放棄了:x:x:x
回復 22# AL986S

我隻J都係咁! 但我住係外國﹐所以無諗住send返去整,而家諗緊要唔要換body。
回復  AL986S

我隻J都係咁! 但我住係外國﹐所以無諗住send返去整,而家諗緊要唔要換body。
derekdnm 發表於 25-7-2012 11:50 AM

但係enterbay 隻body 好似高過 ht 果d 少少, 我當初都準備左兩隻body 換, 而家諗緊換唔換
:50::50::50::50:
兩間我都有買,各有各好有唔好
論質素, Enterbay 係麻煩D , D問題好似會不停重覆出現,好似腳軟由第一隻到而家都係咁
MIB 總算OK,我本身黑色西裝個領位有D唔齊,底下塊布凸左出來,但個職員話只可4選1,都算啦!
希望佢地明白我地的價錢已經唔平,在我而論Figure與玩具是不同Level的,絕對要做好佢!
回復 24# 任俠

理性討論, 我地未至於有能力去所謂封殺EB, 但當正如其他CHING咁話, 希望越大, 失望越大時, 我地又有理由唔再幫襯喎, 至於邊個損失方面, EB賣少一隻, 數字上佢損失, 而呢個有可能的損失大家唔好忘記係佢自招架喎, 佢要係有好質素, 留到舊客有番到新客, 佢只會越做越大, 收入越來越厚, CHANKB大講得都岩, 品牌等價值不是一下子就儲到番來的
至於話我們的損失, 我理解你的意思, 可能我地會MISS左佢地一件好好的貨品, 但玩玩具求開心, 我地消費群我相信又未至於去到買少一件靚玩具而有損失的地步。
但係enterbay 隻body 好似高過 ht 果d 少少, 我當初都準備左兩隻body 換, 而家諗緊換唔換
炒飯俠 發表於 25-7-2012 11:55 AM

係高成個半頭= =,所以我都是但啦
鬆就少少啦,我都住外國不過真係唔send啦。太麻煩

做生意有番啲良心好!!!!

我有個好朋友上星期生日,佢同我一樣都好鍾意rambo,佢女朋友偷偷買咗隻enterbay 1/4 rambo送比佢,(係我比個地址佢教佢去旺角買),後尾我朋友收到後打黎同我講,我都覺得好唔抵,想响呢度同大家分享,佢當時收到當然好開心,但當佢攞上手,發覺個body入面有响聲,好似有啲嘢爛咗响入面,隻右手手肘關節又有一條大縫隙,推極都推唔入去咁,個頭左面頭髮又係有一大條縫,仲見到耳仔,地台個rambo牌又"痴"埋一邊變咗大細邊,最正就係膊頭關節一邊有lock一邊無,可憐嘅佢都好無奈,因為第二日要過澳門再返上海無時間去換,不過佢地兩個都好開心,仲話係老婆選嘅,斷手斷腳都會鍾意,或者係我多事,但係你地既然開得27魚呢個價賣比人,QC應該做好啲,同埋唔好壞嘅次貨嘅都攞番出黎賣,人地一個女仔都要儲好耐錢先買到個公仔,你今次賣得出當然袋袋平安,但人地會唔會有第二次???我亦覺得有啲耐疚,係我提議佢買呢件禮物嘅......希望佢地心裡面唔好怪我啦,尤其係嗰個女仔...............而我最後反面得到一個好大嘅發泡膠盒做儲物用!!!哈哈!!!!
EB野,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,:42:
EB專門店買,叫佢留底隻figure俾你,你幫佢換唔得咩??
晤系1/4 ga mei??
頭像被屏蔽
操守問題只能望這些所謂的黑店做不長, 亦同時希望各位消費者應該小心一點.