Toysdaily 玩具日報

查看: 9327|回復: 23

[玩具報告] 市面難求之StarWars ESB Luke Skywalker Dagobah Landing X-Wing戰機服

Star Wars The Empire Strikes Back, Luke Skywalker Dagobah Landing Pilot costume 3.75"

今次要介紹的並非下圖兩隻,佢地是來自Drone Factory....

R2D2: b...b.o.........bb...w.o.....b

Luke: R2D2,你發現左咩呀?

R2D2: B-----b-bb---o------w-bbb
Luke : 咩話?你發現另一個年齡大3年的我?

Luke : 下?!係喎!

Luke : 好似我,但比我更Detail啊!

這套是Vintage 2011 Series 02 中一箱一隻的 Luke Skywalker Dagobah Landing..........
但四處都找不到佢,店內只剩下其他款,有部份已有了的重複角色和不想要的.....
1x VC25 R2-D2 with Lightsaber & Drink Tray
1x VC26 Rebel Commando
1x VC31 Obi-Wan Kenobi
1x VC36 Blue Senate Guard
1x VC38 Clone Trooper
1x VC41 Stormtrooper
1x VC44 AT-RT Driver (Episode III)
1x VC45 Clone Trooper (Episode II)
1x VC46 General Lando (Episode VI)
1x VC47 Fi-Ek Sirch (Episode II Arena Jedi)
1x VC48 Luke Skywalker - Dagobah Arrival (Episode V)
1x VC49 Weequay Skiff Master (Episode VI)

今次造型自Starwars EP5, Luke初登陸Yoda的星球Dagobah所穿的機司服....

比較一下身形,新Luke的比舊的Drone Factory ver更高大!
頭亦比較大,手比較長了點!

主要分別是今次第一次冇手套,同件衫比較鮮橙,帶點螢光!

除了頭盔以後,相貌可謂活靈活現得令人吃驚.........:50:

就連他車禍留下面上的疤痕和暗瘡,竟都刻劃細致!!!:64:

舊Version的相貌當然冇得比...........:67:

ON!!

試問當今之世,有何玩具,會找30年前的角色來重新製作多次,
直到相貌細緻認真程度咁高,幾近完美?:$

:$

Obiwan: 有.............Hottoy 12",但過千元.......So........This is our only hope.......

Yoda: NO, there is another........

Yoda: And Cheaper 扭旦.........

Yoda: Bruce Lee!

Yoda: 李小龍!!!

$15隻扭旦都會找30年前的角色來重新製作,
直到相貌細緻認真程度咁高,幾近完美...........:80:

Spiderman : 咁無明大哥,你係讚定彈架?:?

比較不同的Luke

好野來喎........:71:
GOOD POST,
可否講下不同版本既出處同詳細分別?
GOOD POST,
可否講下不同版本既出處同詳細分別?
Dick.Po 發表於 5-12-2011 11:39 AM
多謝Dick,我未寫得切文字已列為精華。:77:

我仲以為唔駛寫文字,淨出圖就已表達到仲列為精華添!:76:

忙了一整天,晚飯後交功課,ok?:75:
e,睇來師兄都幾鐘意luke喎
呢隻黑卡luke唔錯,新頭雕同手
但我就鐘意SAGA LEGENDS隻ep5雪地luke多d
雖然頭雕同雪地裝個隻一樣都係之前未用過,但普通既luke頭太多喇
反而唔夠SAGA LEGENDS果個仲戴頭罩有特色,仲多d配件添
e,睇來師兄都幾鐘意luke喎
呢隻黑卡luke唔錯,新頭雕同手
但我就鐘意SAGA LEGENDS隻ep5雪地luke多d
雖然頭 ...
法蘭克 發表於 5-12-2011 11:50 PM
主角麻!!
每集皆有不同造型, Darth Vader就得一個造型la............:65:
回復 10# 無明:

哈哈,咁至夠代表性嘛
儲起來上又唔洗洗咁多錢~:34:
好似LUKE咁多造型,我都係個隨緣見到先收,唔係真係追死人~
Star Wars The Empire Strikes Back, Luke Skywalker Dagobah Landing Pilot costume 3.75"

今次要介 ...
無明: 發表於 4-12-2011 08:47 PM

請問大大有布衫果隻 Obi-wan 係咩 Version?
回復 12# movie_arms

04,05年The Original Trilogy Collection入面既Vintage線
特色係除左同依家既新Vintage一樣用懷舊包裝外,外層仲有個膠套

圖 : rebelscum.com
回復  movie_arms

04,05年The Original Trilogy Collection入面既Vintage線
特色係除左同依家既新Vint ...
法蘭克 發表於 7-12-2011 10:23 PM

謝大大報料連圖
小弟近來都星戰病毒翻發~
入左 入魔 Anakin Vintage, Ep3 Obi-wan Vintage, 同埋 Yoda Vintage~
之上年入左 Sidious Ep3 Vintage
謝大大報料連圖
小弟近來都星戰病毒翻發~
入左 入魔 Anakin Vintage, Ep3 Obi-wan Vintage, 同埋 Yoda  ...
movie_arms 發表於 8-12-2011 09:14 AM

此OBIWAN,舊....得來平,平....得來好!:71: