Toysdaily 玩具日報

[其他] [其他] 好奇想知道下家中滿佈figure而沒有放在櫃中display的的ching們...

除左呢d死傷, 有冇大大試過俾小來賓偷野?
以前辛辛苦苦扭迷你扭咭機(同埋迷你咭), 之後因為太靚太精美既關 ...
movie_arms 發表於 14-12-2011 03:23 PM

有時唔係偷,反而係屋企人送畀佢...
我試過...
送唔係問題,不過要問下我先...
幸而我家既 display 櫃係小魔怪高度觸不到的~
又幸而我家人都唔會亂黎, 會專登打個電話俾我,
問邊隻邊 ...
movie_arms 發表於 14-12-2011 15:20

都成十年前,嗰時仲未有港孩呢個TERMS呢:DD

仲記得有次打緊SS,嗰時玩緊心跳,插住限定版SAVE咭。佢哋來到要玩,我唔俾,班小魔怪玩掹咭,全部SAVE,連埋其他GAME SAVE無哂,我慶過火屎鬧爆佢地,結果俾老豆打(嗰啲係老豆嗰面啲親戚):68:
至於家教,幾年後老豆發覺佢啲兄弟姐妹(即係啲小魔怪的老豆老母)都無乜,於是就無再見面囉:36:
幸好我家甚少俾小孩上來玩,
而同我差唔多年紀的又係同道中人
都成十年前,嗰時仲未有港孩呢個TERMS呢

仲記得有次打緊SS,嗰時玩緊心跳,插住限定 ...
bananaman 發表於 14-12-2011 05:04 PM

嘩, 咁悲壯既.....不過我 N N 年前都試過類似
果似得我 Aunt 有紅白機, 咁我有隻龍珠 RPG, 玩到去娜美星, Save 左
頂佢, 唔似邊個遠房親友去我 Aunt 度, 見倒龍珠, 開黎玩
佢鬼春識玩 RPG, 又鬼識日文咩 (果時我地玩唔識日文文但大約知咩指令打咩指令)
佢搞完一輪, 我過一排去我 Aunt 度發覺所有 Save 變晒係由頭開始
果時心中問候晒果個唔知乜水既全家, 直頭想打爆佢
你都可以熱鬧爆佢(雖然之後俾人打鑊), 但我果個拍拍屎忽走左十世, 想丙佢都丙唔倒....
(恭喜你有幸同冇家教小魔怪一刀兩斷~)
唉, 我試個賓賓跌斷我絶版的SAFS隻手, 跟住我老婆再跌斷佢隻腳. 一句 "你愛我定愛公仔ah" 我真係o了嘴. 真想答後者. 唔會丙我又唔我煩我..... :time:
唉, 我試個賓賓跌斷我絶版的SAFS隻手, 跟住我老婆再跌斷佢隻腳. 一句 "你愛我定愛公仔ah" 我真係o了嘴 ...
darknight 發表於 14-12-2011 10:45 PM

你老婆講呢句野之前 起碼要講句sorry先 (笑

========================================================
Display櫃都會放係房 , 幾本上依家D細路唔會玩玩具的了,打機多 , 開部機PS3 就夠做
都成十年前,嗰時仲未有港孩呢個TERMS呢

仲記得有次打緊SS,嗰時玩緊心跳,插住限定 ...
bananaman 發表於 14-12-2011 05:04 PM

玩爛玩具又未試過...
比人玩到洗晒 SAVE 真係試過...............................................
:31:
幸好,我的家人都好明白我玩模型的心情....都吾比佢地搞(連場景都砌埋出來,好難保得住佢地)
不過就吾係好明白打機的save的心情了....
記得几年前,我玩寵物小精靈時(爭少少就收齊兩個版本咁多隻)......居然被老媽那邊的親戚d小魔怪搞.......結果乜都冇曬.....當時真的差點暈在地上.......
你老婆講呢句野之前 起碼要講句sorry先 (笑

==================================================== ...
雷之魂 發表於 15-12-2011 01:11 AM

「依家D細路唔會玩玩具的了,打機多 , 開部機PS3 就夠做」
其實都唔係今時今日既事了, 以前由紅白機年代, 到超任時代, PS, SS
果時自己又何嘗唔係有部機就乜都唔理
小弟細個真係玩玩具既日子係小五六之前, 小五六, 玩閃咭
之後打機大過天, 係去到大左既時候先再追童年回憶, 重新建立買玩具既興趣
例如當年我煲緊初代實況足球/街霸/到之後拳皇/Winning, 都係乜都唔會理
就算細個d既時候, 俾我玩雲豆羅, 沙羅曼蛇, 雙節龍, 龍珠RPG, 都係乜都唔會理
當然呢家因為 PC/ Online Game/ 電話 game/ 家用機/手提機既滲透性比當年d機高好多
而且玩既年齡愈來愈細, 我隔離屋, 個仔都未小一, 個媽咪都俾佢上網打 Mini game....
一玩入晒神...................
成套日版大系黃金聖鬥士....逐隻逐隻撕開D盒...
係撕開...之後逐隻逐隻拋出街
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
回復 25# simling

唔係掛... 咁.. 得人驚:69: