Toysdaily 玩具日報

查看: 5442|回復: 11

[機戰系] 遲大到機戰OG SOULGAIN, 追加少量改造

砌完後上完成一直都無咩心機影相, 之前改左腳腂關節令腳板可動好左少少
近期見到有個國內神人改左肩同加長左頸, 效果唔錯, 所以自己又多手改左
肩部個度算失敗左一半, 犧牲左少少野, 但呢個角度唔算好清楚。(我頂, POST左出嚟發覺穿左崩)
星期六再睇下影唔影相:45:
肩部不覺得有什么穿崩喎。感觉肩部高了,看起来顺眼一点。

the color scheme is too light, and make SOULGAIN looks weak?:? (not strong enough)

no putty+ing, the gap...
gazza1211 發表於 24-11-2011 05:07 PM

的確順眼左...但係個頭..我始終覺得細:die:...
gazza1211 發表於 24-11-2011 05:07 PM

睇到內關節, 因為黑色個餅野我錯手做錯野, 唯有完全放棄...

the color scheme is too light, and make SOULGAIN looks weak? (not strong enough)

no putty+ing,  ...
ygat2005 發表於 24-11-2011 05:59 PM

無啊, 自己鐘意呢隻色多D, 用我印象去揀色而已唔做無縫了, 懶

加埋本身就係諗住攞嚟扭, 廢事搞咁多野

我係可動派, 無縫自問無心機搞...

的確順眼左...但係個頭..我始終覺得細...
御遠將 發表於 24-11-2011 07:19 PM

我整長左條頸, 可能望落去更細

GK個隻龜速打磨中, 個隻個頭一定唔會細啦
其實無縫個度唔太影響到,
反而水口顯眼d
不過配色very good :71:
其實無縫個度唔太影響到,
反而水口顯眼d
不過配色very good
five0393 發表於 24-11-2011 08:04 PM

難得有人鐘意呢隻色:52:
十卜!!!十卜!!!十卜!!!十卜!!!
so驚~~~~~~~~~~~~~~我仲未買呀媽:Q
配色幾特別~~但深色d好似會勁d咁:(
隻色幾特別喎~~~~anyway~~~十卜 :$
回復 1# luciferdark

改淺了SOULGAIN主色
感覺不錯吧
讚~~
壽屋的件 真是砌煞人
大大的目力和耐性 也不是蓋喇
謝白狼版主加分:shy: