Toysdaily 玩具日報

查看: 16812|回復: 36

[玩具攝影] 超級撒亞人孫悟空醒悟了 !!! S.H.Figuarts

Dragonball Z Kai S.H.Figuarts SDCC 2011 Super Saiyan Son Goku

今日終於有空閒時間拿出來影下相玩下, :38: 真係無得頂!!!同日版果隻相比,美版果隻面相真係做得好好,顏色亦係傳統既橙色 100個 like!!! 果然一分錢一分貨

基本 pose

瞬間轉移 pose

谷行野 pose

龜波氣功 pose

太陽拳 pose

最後..............打機 pose

待續..................
好圖

好玩具

可惜限定
好正既美國限定悟空:handshake:
近排有微降:)
太陽拳
雙手好似係反返轉
手心向內??
太陽拳
雙手好似係反返轉
手心向內??
└佳→┐ 發表於 20-11-2011 08:38 PM

哈.............又好似係喎 :34: 當住猜十五二十先啦: 開晒
咁淺色o既:?:?:?:?
咁淺色o既
cchong420 發表於 20-11-2011 08:52 PM

Tune色問題唧......咁會唔會好D?

Tune色問題唧......咁會唔會好D?
keroro1129 發表於 20-11-2011 08:55 PM

都好似仲係淺
之前睇其他版友果隻好似無咁淺
不過唔緊要啦
呢隻o的色的確係正過日版果隻o既:DD
Dragonball Z Kai S.H.Figuarts SDCC 2011 Super Saiyan Son Goku

今日終於有空閒時間拿出來影下相玩下, ...
keroro1129 發表於 20-11-2011 08:06 PM

好正呀悟空!!
昵隻係正野!~~~~~~~~~

D色tune 到咁嘅...........:30:

順便講多兩句,其實超西悟空嘅顏色設定都經常搖擺不定,由官方宣傳圖到遊戲包商封面,都經常時黃時橙。

我覺得SDCC版未免被捧得太高,頭髮陰影的確造得比通販版細緻,但好似又假咗d。

身上嘅橙色好似係膠嘅顏色而唔係上色,感覺有點粗糙。

不過通販版仲有一個更嚴重嘅問題,就係隻左腳攣攣地。

純粹個人觀點,如有冒犯還請見諒。
腰帶手帶顏色同 BOOT 唔一樣
你 RETOUCH 完之後仲明顯左...
腰帶手帶顏色同 BOOT 唔一樣
你 RETOUCH 完之後仲明顯左...
玩具 發表於 20-11-2011 11:59 PM

:30:本身腰帶同紮手碗條帶係紫色,對boot係深藍色,唔關Retouch之後既事
本身腰帶同紮手碗條帶係紫色,對boot係深藍色,唔關Retouch之後既事
keroro1129 發表於 21-11-2011 12:34 AM

" 仲明顯左 " 意思即係話本身都唔同色啦...
原設應該唔係唔同色囉...
呢樣係我唯一對呢隻悟空失望的地方
:56:
" 仲明顯左 " 意思即係話本身都唔同色啦...
原設應該唔係唔同色囉...
呢樣係我唯一對呢隻悟空失望的地方 ...
玩具 發表於 21-11-2011 00:57

係囉
原設漫畫版都係黑色架嘛!!:66: