Toysdaily 玩具日報

[分享討論] HOTTOYS 話題集中討論

好老實講呢隻P仔我唔會撻訂,因為真係想有一隻predator就算。大貨會點冇人知,但係如果呢隻真係大貨,mark II會係我最後一隻HT,哀莫大於心死!唉!
我都認為睇左大貨先插...會好d...不過平心而論..ht 最近d質素真係好唔穩定..出貨出得咁密..一定有d產品係次級廠生產...我諗佢都預左..呢d次級d既產品會畀人喪插...
淨睇實物圖,感覺技術倒退六七年咁款。HT呢排可能賺得太多,開始玩練精學懶!!!!!:53:
頭像被屏蔽
我係TOy hunter 見到實物,damaged mask 同teenth 個接駁位真係好差, 虛位好勁, 但都唔敢show  個頭出來,  到 ...
gekigoke 發表於 18-11-2011 08:30 PM

今日睇到個新版實物,我真好心酸!

當初玩HT是被他那份對figure的執著所吸引!以前就算改,都只係「改善」,好似war machine,追求完美,改到唔洗換件,仲追加Ex-wife飛彈,那時我覺得HT簡直是香港人驕傲..............................

如果大貨像相片中台灣貨的素質,我只好去消委會投訴,這已不是相片的誤差問題,而是真正的「貨不對辦」!頭雕不同,少了個頭雕(儘管你說要問清楚、但圖中的確是有的、這是誤導),上色好大分別......

想不到HT也會走上EB貨不對辦的路,但起碼EB會知錯、會嘗試去補救.......希望HT在出貨之前想清楚,少個頭我預左,但如此素質,我們絕不會收貨!

http://www.consumer.org.hk/website/ws_chi/complaints_and_advices/how_to_complain/howtocomplain.html

怎樣投訴  

消費者若遇到不公平的交易,例如:貨不對辦、逾期不交貨、對服務不滿等。經與店方交涉不果,消費者便可向消費者委員會投訴。本會以調解人的身份處理消費者投訴,協助商戶及投訴人解決糾紛。

消費者若遇到不公平的交易,例如:

貨不對辦;
逾期不交貨;
對服務不滿。
經與店方交涉不果,消費者便可向消費者委員會投訴。本會以調解人的身份處理消費者投訴,協助商戶及投訴人解決糾紛。

申訴途徑

書面
寫下整件事情的詳細經過或不滿之處,連同有關單據或文件副本,並註明要求的解決方法,郵寄本會。地址:

香港北角
健康東街39號
柯達大廈二期
14樓1410室
消費者委員會
投訴及諮詢部

致電:(852) 2929 2222 (服務時間 :星期一至星期五 上午九時至下午五時半)

圖文傳真:(852) 2856 3611

親自攜同有關單據或文件副本前往各 諮詢中心 投訴
辦公時間 :
星期一至星期五
上午九時至下午一時
下午二時至下午六時

互聯網

- 投訴 (為方便傳送檔案,建議使用微軟瀏覽器 Microsoft Internet Explorer。)
https://www2.consumer.org.hk/ccw ... eComplaint?OpenForm
- 諮詢
https://www2.consumer.org.hk/ccw ... eseEnquiry?OpenForm   
Gekigoke 兄意見一定中肯架啦
Strawberry 發表於 18-11-2011 09:27 PM

Thanks for you support
我都係講事實   , Captain america 價錢平有少少問題, 我接受到及拎了貨,  Dr. Jone 我去門市睇完....頂唔到, 賣到甘貴....但個樣重差過一段 MMS, 我撻了訂, 我本身有隻P1 , 我都訂多隻classic P , 因為覺得好靚及對HT 有信心, 隻sample 我係好記得係好靚(我一星期去HT 兩次), 我睇完d  相,  再去了HT 門市再睇, 真係覺得totally disapointed. damaged mask 同teenth 的連接位......gap 位好勁.比人剃埋眼眉 ,收得甘高價錢我係會有要求, 我都希望HT 有睇我地對話, 改好先推出市場
今日睇到個新版實物,我真好心酸!

當初玩HT是被他那份對figure的執著所吸引!以前就算改,都只係「 ...
neoneo 發表於 19-11-2011 09:04 AM

基本上出去睇到個新版實物,就會明白發生咩事, 我地用文字表達, 未必太清楚
個版同大貨根本完全唔對
你唔講話係 HT,我仲以為係山寨版
FEMAN 發表於 18-11-2011 09:38 PM

同意, 真係有出入.....
Totally disappointed. !!! :56:
回復 125# neoneo

呢幾日都冇出過mk,師兄請問佢地係咪已經換走咗隻版,用台灣大貨做display啊?
Thanks for you support
我都係講事實   , Captain america 價錢平有少少問題, 我接受到及拎了貨,  Dr ...
gekigoke 發表於 19-11-2011 09:52 AM

唉 , 師兄我都有P1, P1 d上色靚過佢多多聲

剛看完隔離台的圖,原來Mask是用牙套帶上、而不是磁石.....仲衰過山口!
连廉价的  NECA 都比HT上色好多多。。。。
回復 130# Demon

門市已轉了實物,與以前的版有天淵之別........已有e-mail到消委會的預備.....
唉 , 師兄我都有P1, P1 d上色靚過佢多多聲
歐比旺.肯諾比 發表於 19-11-2011 10:53 AM

新版P仔上色差唔係問題,如果你一早睇見個版係依家o個隻山寨貨仔,我相信好多師兄同我都一定唔係訂lor.
問題係佢最初個版做到鬼咁靚,cut o左訂就換番pat c 出黎話比我地班傻仔聴大貨原來係咁....你打去話貨不對版要求退訂,職員就同你講"一早寫明(圖中為試辦款式,與正式推出的版本或有少許分別。),最初o個個版唔作準,我地會作修改,唔接受退訂"
你話咁的營商手法有冇問題丫?