Toysdaily 玩具日報

查看: 7608|回復: 28

[個人收藏] 舊物新入SHF 鏡の無名英雄 龍騎

話說上個月彈盡糧絕,所以月頭一出糧即刻去"熟"佢返黎~:79:
龍騎TV版係我咁多套拉打內最鍾意ge,:35:
(所以美日我都補完左,之前"肥媽"出齊人,攪到我差D落坑~:68:)
點知最後都係落左SHF坑~:50:
好,去相先~:36:
包裝華麗,有心思:

配件豐富,都叫物有有值~:43:

今次有對手,細位做得真係幾靚,不過顏色就差D~:44:

反而條龍上色又靚又好玩,勁鐘意,真係妹仔大過主人婆~:38:

係家中搵返架車一齊再影~:73:
(架車本身我係之前極魂龍騎出時買比佢坐ge~:66:)
補張相同大家分享下先~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

其實SHF係大左少少唔o岩坐架車ga~:58:

THX FOR SHARING,不過宜家價位仲係好高。
你入到好價嗎?
好圖好圖,
SHF坑唔知幾時先出得曬.... 等今個月尾希望有好消息
記住入埋今個月尾隻knight~~~
吾錯,吾錯
睇你都好難出坑~
THX FOR SHARING,不過宜家價位仲係好高。
你入到好價嗎?
destiny 發表於 6-11-2011 11:38 AM

師兄,其實而家價位已經回落不少了,:77:
不過相信還有下落的空間,不過我衰心急,:53:
我入這只雖然比我心目中的價貴幾草,:67:
但也不是炒價入,已經很心滿意足了~:36:
好圖好圖,
SHF坑唔知幾時先出得曬.... 等今個月尾希望有好消息
記住入埋今個月尾隻knight~~~
我乜都冇曬 發表於 6-11-2011 11:41 AM

謝謝支持,:71:
另其實SHF已經比我玩開的SIC系出得快了,:61:
而我因不想像SIC般越踏越深,:68:
所以SHF我應只儲主角普通Form,
所以月尾隻knight就不會入了,
不過月中隻新2號,就走唔甩啦~:36:
吾錯,吾錯
睇你都好難出坑~
Aunbis 發表於 6-11-2011 11:45 AM

係喎,不過我儲普通Form,
都應該有限掛~:71:
儲完就功德完滿~:34:
龍騎e+既價位同T&B有得比哦..笨大快D再販!!!
BTW,支持分享!
之後既蛇蛇開始,好可惜無召喚獸囉……
龍騎e+既價位同T&B有得比哦..笨大快D再販!!!
BTW,支持分享!
zero2443 發表於 6-11-2011 12:27 PM

大大,唔係喎,龍騎有回落跡像,
原本我想買埋DCD之後就買T&B,
不過個價真係超誇張喎~:30:
Tiger再販左,香港都唔受惠,
而且仲炒貴左,
所以已經打消念頭...:56:
之後既蛇蛇開始,好可惜無召喚獸囉……
多其 發表於 6-11-2011 12:35 PM

其實龍內我反而最喜歡王蛇,:71:
(因某原因本人係超鐘意蛇或蛇的產物~:35:)
不過苯大好像都無咩點出過王蛇的召喚獸...:44:
SIC係咁,而家SHF又係咁~:63:
龍騎都係我既最愛
但SHF 我都係睇睇就算........
個價係甘升
相反FIGMA 我就齊人
仲有埋召獸TIM~~        :35:
support,龍騎最愛x2:71:
豐富的ryuki,好正!!
但我隻龍好鬆:56:
nice post~~:58::71:
我都好鍾意龍騎哩個系列,所以figma同shf都會全收:)~~~~~