Toysdaily 玩具日報

查看: 6707|回復: 33

[分享討論] 年尾玩具代理要錢週轉?

上拍賣網搜尋 "扭蛋 盒蛋 閃卡",會見到一個三百萬拍賣,似乎有代理要套現。有興趣知呢批貨如流入市場,會有乜影響?
三百萬,我有三百萬去買樓啦:x
crazy.....1炮過.....:(
咁多舊貨, 正呀!!!!

我一陣落BID!!~咁多位大大唔好同我爭
既然係咁不如開倉自已賣可能賺得仲多.
肯定有奇怪.
I see dead stock.
玩野居多 !! 做勢... 不段話好平.. 不段放唒d好野出來賣 (已成交)
轉個手就可賺一百幾十萬~~
有得諗~~~~~~:35:
三百萬單一投資在一堆玩具中??? 恕我沒有這勇氣和眼光了~~~~~
我有三百萬現金一炮俾既話, 我不如一炮過買兩層150萬既平樓收個個月收租好過喇.............
又或者買下黃金又得..................
簡單d 講, 如果好似佢咁講零售必賺幾多幾多, 肥水不流別人田, 佢自己賣唔好?
佢同你有親俾著數你咩......................
三百萬單一投資在一堆玩具中??? 恕我沒有這勇氣和眼光了~~~~~
我有三百萬現金一炮俾既話, 我不如一炮過買兩 ...
movie_arms 發表於 3-11-2011 08:03 AM

1.5m cannot buy flat with good location and quality.
agree!!就算屯門樓150萬樓下都好小,我會用三百萬買一間市區,租同放都易小小

1.5m cannot buy flat with good location and quality.
felixchi 發表於 3-11-2011 08:59 AM
買 D 陳年死貨返來擺
擺多十年八載我仲唔係收藏家 ! ?

死貨對市場唔會做成咩影響既...對生態環境就影響大d
felixchi 發表於 3-11-2011 08:59 AM

咁當然喇, 限米煮限飯..........
agree!!就算屯門樓150萬樓下都好小,我會用三百萬買一間市區,租同放都易小小
gunbaron 發表於 3-11-2011 10:05 AM

都不失為另一方案~~~~~~~~~~~~~~~~