Toysdaily 玩具日報

[分享討論] SHF Tiger and Bunny

可能係動畫受歡迎,可能係設計得好,SHF Wild Tiger 一出即斷市,一個月即再版Barnaby Brooks Jr 上星見街,買得虎叔嘅照計都會買埋,小弟亦唔例外,唔講咁多,去相先。

講真,呢對figure唔可以話唔好,但始終覺得有好多可以改善嘅地方,之前亦講過,膊頭嘅可動亦唔算好好,其實既然有肩甲可以遮掩,只要加多個拉出嘅關節,膊頭可動嘅範圍就即時大好多。
外型方面,兩個條腰都可以再粗少少,尤其是Bunny,條腰又細又長,加埋手腳亦好細,真係除咗個胸之外冇邊度似男人:30:,睇動畫時嘅印象,係兩套甲雖然外型唔同,但size應該係一樣。現在咁嘅樣,會唔會重廋過遲啲出嘅blue Rose呢?
T&B,出沒注意...
ching拍得好:71:
奇怪, 唔係應該有 good luck mode 咩 :DD
期待中
外形設計真係型到不行~桂正和認真好野~
I love " Bandai One " more than "Soft Bank one " :DD:DD
奇怪, 唔係應該有 good luck mode 咩
期待中
36韜 發表於 2-11-2011 08:41 PM

hehe! 偷懶:(
T&B,出沒注意...
ching拍得好
F.S.飛煞 發表於 2-11-2011 08:30 PM

多謝呀!

外形設計真係型到不行~桂正和認真好野~
gerrard814 發表於 2-11-2011 08:50 PM

Agree!呢兩個設計真係好:71:

I love " Bandai One " more than "Soft Bank one "
S20081997 發表於 2-11-2011 08:53 PM

:66:個顏色好卡碧尼,個人物啲性格都好似Haman Sama咁女王!:66:
感謝樓主美圖分享!在下還未買到虎叔呢!:79: