Toysdaily 玩具日報

查看: 27877|回復: 50

[玩具報告] ~ Blitzway ~ Scarface Tony Montana 小弟玩過最滿意嘅12"

~Blitzway~ Scarface Tony Montana 小弟玩過最滿意嘅12"

小弟最鐘意嘅12"一向係DX01 JOKER, 但玩過呢款SCARFACE後, 雙冠軍出現鳥.

比咁高評價佢嘅主要原因係,買番嚟一開盒,唔使改唔使加料就靚仔有型。一般HT,Soldier Story之類每每都要執過改過至啱心水,
Tony Montana? 免。

雖然
Tony Montana無可動眼, 但凌厲嘅眼神補回不少分數.

素體手臂雖然只做到90度, 但整體外觀, 比例, 結實度都係上上之選. HIP位, 膝蓋位, 肩位都有棘輪關節, 擺POSE異常穩定.

盒圖, 頗為大盒, 包裝與HT相比大異其趣, 小弟幾欣賞.

配件一覽, 座椅皮位是軟膠造, 比用仿皮好, 質感相似但一定唔會溶皮.

配件CLOSE UP. TATOO同介指好仔細. 可惜左手無替換部件.

去相~

眼神真係無得頂.:$

背心槍袋~:$

素體上身係HT小龍個類軟膠, 腹肌一流.

總結: 整體有92分. 金屬台座加磁石鞋, 擺POSE一流. 好耐無玩過咁高水準嘅12" FIGURE!

其實見小弟出左廿九幾張相, 就知呢隻野值得小弟重視, 玩多幾下.

唯一缺點, 張大班椅幾結實, 放上台座玩好易整花個座, 有興趣嘅朋友要小心.:74:

小弟用呢個POSE入櫃.

各位帥兄, 請請~

個樣夠晒癲,正:$
質量真的比ht有過之而無不及呀~~~~~:71:
非常正斗之作~ :handshake::handshake::handshake::handshake:
頭像被屏蔽
CAT兄真識貨, 這隻我留意咗好耐, 常常行過某玩具店飾櫃便會探下佢, 可是老虎唔比我入, 話佢太煞, 嚇親家中小朋友:angry: 我覺得佢無論樣同衣服的外觀都有一流水準.
但係個樣唔太似喎. :56:
不過拿日本刀o既感覺好正.  :71:
磁石鞋真係抵讚,夠細心:71:

眼神真係:71:
ht對比起真係不知所謂:(大家都係正視,但ht個視點就唔知望左去邊
Catcat 點解會忽然後追呢隻嘅!
頭像被屏蔽
隻野真係好得,
借問邊間廠出??
是新出嗎??

THX
WACOM 發表於 27-10-2011 07:39 PM

Korea 廠,blitzway出品,出左三四個月啦。:64:
CAT兄真識貨, 這隻我留意咗好耐, 常常行過某玩具店飾櫃便會探下佢, 可是老虎唔比我入, 話佢太煞, 嚇親 ...
ZIN 發表於 27-10-2011 07:47 PM

戴副墨鏡擋一擋殺就ok啦。

呢d小眾野,有貨時唔入,好快變神物,轉個頭就後悔莫及。
眼神真係
ht對比起真係不知所謂大家都係正視,但ht個視點就唔知望左去邊
白羊座_穆 發表於 27-10-2011 08:40 PM

所以就算非可動眼都一點不輸比dx01!