Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: twinsenckw

[分享討論] 12吋figure搬去迷你倉

用膠袋封住可防塵, 而儲存倉無抽濕機都會有冷氣, 唔洗怕濕度, 只是少數怕長計.... 不過大部份玩家無可避免: 一. 租倉   二. 離婚/唔結婚/發左達老婆唔會比面色  :49:
用膠袋封住可防塵, 而儲存倉無抽濕機都會有冷氣, 唔洗怕濕度, 只是少數怕長計.... 不過大部份玩家無可避免: ...
darknight 發表於 25-10-2011 10:52 PM

不能認同更多!
not enough air condition at my rental storage area :56:
but the storage service is full in that building...........
如果老兄係決定一年內都唔會出出入入個倉拎D公仔.
揀個地點遠少少既,都要有搵間有空調既,咁D公仔發霉機會就低D.

另一樣要留意係長期入盒前既手續
因為呢D公仔,一入盒長期存儲,膠料/顏料/假皮衫,都好易自我放出氣體,劣化質地.
入盒時都不妨加包防潮,我自己D長期唔玩既公仔,甚至會除開D衫分開放,以防件衫色移.

希望畀到你參考.
回復 11# twinsenckw

完全明白。我有同様経験。
係我架Batpod :80:

以家同埋架Tumbler一齊放係倉
避免再有Battle Damage∼

放係倉放0左1年有多。好安全、無問題
我都係用迷你倉, (香xxx室), 都有冷氣, 係貴d, 不過最近屋企

冇你咁high用玻璃櫃, 就咁加$20租多個層架

可能長年唔開窗同有冷氣, 一d塵都冇

不過講真, 租得倉就唔好怕貴租平果d, 後果可能仲貴