Toysdaily 玩具日報

查看: 32110|回復: 20

[分享討論] 12吋figure搬去迷你倉

我最近間屋出租,我暫時搬返阿媽度住,但屋企有約二十幾只(暫時)12吋唔可以搬去阿媽度,因為有死小孩。我一年後會收樓搬返去自己間屋。
我想租個迷你倉一年存放figure同盒,有無咩要留意?

我盡量唔想入盒keep,如果在迷你倉show 出來,可能要平平地買個有門嘅櫃將每隻擺出來,又怕以下情況:

溫度,濕度
不想長期有燈照住
因為在工廈,所以怕經常有震動
安全問題

有無師兄有相關經驗,指教一下?
我最近間屋出租,我暫時搬返阿媽度住,但屋企有約二十幾只(暫時)12吋唔可以搬去阿媽度,因為有死小孩。我一 ...
twinsenckw 發表於 24-10-2011 06:53 PM

迷你倉都有分唔同公司唔同倉嘅大細,
價錢當然係唔同,越大越貴,最好都係親自去睇櫃先知邊隻啱自己用.
我自己都揀咗個唔高但深嘅,因我會入盒.
"死小孩" ... so harsh :@
我就用儲x二都兩年......溫度就要睇冬天定夏天,濕度低過50%,燈光會自動息,安全問題擺邊度都有機會有事......希望幫到你:35:
但長期放盒我會怕,尤其我以ironman居多,又有隻皮衣阿諾
請問如果大概三十隻連盒嘅12" 想租倉大約要幾大,我上網search過最細最平都要600幾, 想知要租幾大先放得晒?謝謝
請問如果大概三十隻連盒嘅12" 想租倉大約要幾大,我上網search過最細最平都要600幾, 想知要租幾大先放 ...
jackyt 發表於 25-10-2011 04:30 PM

都係睇邊間公司啦,我租緊個間最平係唔洗3魚
面積係34"深x48"高

store house, 144立方米, about $930/月, 肉眼見到現場有部工業用抽濕機

sorry係144尺, 立方米真係杏家都放得落
store house, 144立方米, about $930/月, 肉眼見到現場有部工業用抽濕機
腸仔西人 發表於 25-10-2011 05:18 PM

144立方尺係嗎?
144立方米好多喎.....
頭像被屏蔽
其實你自己入倉,figure放在家就搞L定啦
Strawberry 發表於 25-10-2011 05:49 PM

家裡有時會有小孩,經常嚷著要拿來玩,我曾經有隻joker,只是想暫放幾日,回來時發覺被人拆盒玩過,盒就拆爛,figure玩到好似用水洗過濕晒,最可惡是無大人阻止。
所以才決定放倉。

只是想租一年,收樓後會再造一個display櫃放新居,

問題是如果長期放盒內會有危機,放出來又怕倉大塵
144立方尺係嗎?
144立方米好多喎.....
fatestay 發表於 25-10-2011 05:43 PM

sorry係144尺, 立方米真係杏家都放得落
家裡有時會有小孩,經常嚷著要拿來玩,我曾經有隻joker,只是想暫放幾日,回來時發覺被人拆盒玩過 ...
twinsenckw 發表於 25-10-2011 06:42 PM

其實死小孩入倉,figure和你放在家就搞L定啦
少擔心重少塵過屋企!!!!唔入盒得閒可以玩吓欣賞吓d收藏.......正:67:
頭像被屏蔽