Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 一早就應該咁啦! DX Macross Frontier VF-25F Renewal Version

有舊個隻我已經夠~~~~:71: 不過恭喜您入到好野~~~~:77:
:77::77:
如果價錢可以平 d 就更加好 !!
:73:very good...
support! :71:
靚相呀!!~~~~~~~~~~:71:
謝謝分享!好正!:71:
好正既報告,好正既靚相,thanks!
Thanks a lot for sharing! Being poisoned .....

平心而論,version 2 的確比 version 1 進步唔少, 但樓主有冇諗過,港、日玩具商近年以同一個角色隔一年半載就出一個新version, 最新version嗰款當然最好,但outdate嗰啲玩具仲有冇價值呢?!:44: 呢個現象,對玩具商當然係好,因為佢哋都係返炒熱賣item, 反而玩家就年年月月返入又返入同一款角色玩具,咁就真係唔知好事定壞事?:?
平心而論,version 2 的確比 version 1 進步唔少, 但樓主有冇諗過,港、日玩具商近年以同一個角色隔一年半 ...
buzz 發表於 22-10-2011 06:18 PM

咁要自己決定.
現在生產商係好狗.
改良少少又話新版,
原色就限定, 轉小小色就repaint,:38:
各人價值觀不同.
有能力又鍾意又有位放咪可以齊舊版, 再入新版.
有人係死士, 全部既product都入, 仲可能孖入.:44:
有人擁有就滿足, 買一架(我本人)就夠.:64:
平心而論,version 2 的確比 version 1 進步唔少, 但樓主有冇諗過,港、日玩具商近年以同一個角色隔一年半 ...
buzz 發表於 22-10-2011 18:18

之前d裝甲又用唔返,黎緊仲會有新機會出,等如由頭儲過,諗起就想死~ :70:

而且公佈會出新裝甲,唔知bandai 魂shop賣或連機出,呢隻都係睇定d先~
buzz 發表於 22-10-2011 06:18 PM

呢個問題好複雜...

題材本身返炒得太快,對玩家唔係一件好事

但從呢個系列既fans黎講,有件do the mech design justice既商品,的確係感到高興

其實同一個角色返兜,好多動畫/電影,不論東西洋,都有呢個問題

少少行講句,就真係要睇巿場反應睇下消費者意向,我一個人既意見只係眾多玩家中既其中一把聲音
呂兄影得好靚,多謝分享!:71:
睇完大大既相令我梗加期待我架25s:shiny:
:71: support~~~~~~~~~~~

求其都咁有氣氛:71: