Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: nesidoh

[新品消息] Mcfarlane - The Walking Dead

回復 1# nesidoh
麥花靈呢個品牌, 我諗真係90年代個陣做spawn就最輝煌.
figure 出到movie maniac已經去到盡. 再加上好多人過晒檔去neca啦.
老實講我好鍾意walking dead, 睇完season 2第一集都好緊張. 不過以現今既技術, 講靚就唔係話好靚, 可動又唔多. 擺得咁少pose, 我真係可以慳返.
唉, 麥花靈... 真係可以等接埋.

如有得罪Mcfarlane愛好者, 多多包涵.
Rare to see your sharing!  Support!

Anyway, really heard no news from McFarlane at present.. ...
Douglas.M.Saint 發表於 22-10-2011 10:50 AM

為左呢個美玩版面回雞 :34:

Spawn 無架啦, d 雕師走哂, 無人幫佢做野, 哈哈
雖然我以前很支持McFarlane,
不過Firewalker27兄說得很中肯!!!

這一次的Walking Dead,光是看官方圖,
完全不會有興趣阿...

很重要的一個原因,就是"四不像"...
不是說雕得不好,而是說很多角色本來都是以固定pose(雕像)來雕,
偏偏最後又想要切出關節,所以導致關節根本也無用化了...

要就全雕像,要就直接做可動,不要這樣不上下的,
關節不美觀,不實用,當雕像又太醜
Mcfarlane 同 ToyBiz...........好像已是上個年代既品牌咁........
呢家只有 NECA 同 Hasbro
NECA, 好東西, 起碼我唔會掛住 Mcfarlane, 但 Hasbro ......唉...........同 ToyBiz 差得遠
同感,曾經是McFarlane音樂系列的熱血fans,可惜等到花兒也謝了。
要不是因為這系列只有5吋(官網唬爛說6吋>.<)我真的會買!!
看網路上的一些開盒分享影片,爆體跟肢解機關實在超有趣的啦~~
回復  nesidoh
麥花靈呢個品牌, 我諗真係90年代個陣做spawn就最輝煌.
figure 出到movie maniac已經去到盡 ...
Firewalker27 發表於 22-10-2011 11:58 AM

BIG BIG, where to c walking dead season 2??
pls PM me the web ar..  thanks!!!
回復 22# pierreinhk
check pm