Toysdaily 玩具日報

查看: 5814|回復: 23

[個人收藏] Hottoys Indiana Jones (再加3張頭部相)

當好多人話Hottoys Superman有得羅,我諗緊幾時到我羅時,星期五竟然收到電話話Indiana Jones有得羅,當日即刻去寫,番到屋企即刻羅出0黎玩,基本上我收貨,有好多朋友覺得唔似,但我覺得實物係OK的,但夏里遜福個樣的確差左少少神髓,但佢個樣的確暫時無一個Figure出到0黎係好似,呢隻雖然唔算十全十美,但我覺得到目前為止我認為最好(Sideshow白兵裝Han Solo個陰陰笑樣都唔錯,但略欠點精細,Medicom頭雕都似,但出大貨0既上色同制作都唔得)

Dr. Jones 0既正背面

Dr. Jones招牌武器--------皮鞭

個金像係電鍍,唔係金屬0既

擺下唔同Pose

經典場面一定要重現

我覺得面相收貨0既,但最失敗隻眼球位置做得太深,唔夠貼面,變成眼位有D怪

順帶一影十幾年前好貴由Toy Mccoy 0既夢幻Indiana Jones Figure

當年佢用真皮做皮褸皮鞭,而皮褸0既車縫同真皮褸一樣,其他布料車縫手工及配件都係一流,雖然當年好貴,但令好多Figure迷著迷

可以比較下小配件,上面Hottoys 0既斜袋做得好細緻,打開個袋裡面仲有格數,但條帶較淺色同幼左小小,但用磁石功能刪袋好正,正下面Toy Moccy 0既斜袋車鍵好正,布料質感較好,兩條皮帶質感個人覺得都比Hottoys好,不過我影得唔清楚

金像我都係鐘意Toy Moccy用金屬(右面)做多D,但兩款大細相差都幾多,唔知邊款0岩D

兩款Indiana Jones一齊合照

整體比例同外觀,當然依家0既Hottoys好好多

再多加3張頭部可比大家睇清楚D

真係唔錯,呢隻真係好野!
頭像被屏蔽
我又覺得唔錯喎,可能我們的70後對indiana Jones係有情意結的。。。。。。
多人撻訂,少D人有重好,哈哈!
頭像被屏蔽
已撻訂

您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 12 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
嗚門 發表於 16-10-2011 09:42 PM

都想撻..............
回復 4# doctorevil
其實無0羊所謂,似唔似每人準測唔同,覺得OK就買,覺得唔靚就唔買,不過我都係70後,我大大話話睇左每套Indiana Jones 7,8次,對Indy係有情意結,所以我除Sideshow,每間公司個版本都有買,呢隻唔算十全十美,但算暫時最滿意:71:
回復 7# ScarletSpider

同意, 如果真係喜歡Indiana Jones, 都唔會撻訂la (但以為有得抄個D除外). 因暫時都冇一隻可以同lee隻比.  :38:
頭像被屏蔽
玩dx係多左一層樂趣, 今日set下眼神同擺下post玩足大半日真開心,期待下個月船長
頭像被屏蔽
感謝真心分享,詳細比較報告:71:
相也拍得好,讚:77:
我想問樓主 HT 件皮褸 有冇一撻色????
超人 都1380 喎 ... 小配件, 又無可動眼 ...

根本就係兩回事, 點可以比較...

我就話各有各好 ...
頭像被屏蔽