Toysdaily 玩具日報

樓主: freemakemake

[分享討論] 獅子EX 港版QC真係有問題。有相啦!!!

唔洗換啦.....我問過香港代理...好麻煩架.....仲唔係一朝一日可以換到分分鐘幾個月不等.....
我係行貨,除腰間寶石油有出界外,其他ok
爆得好誇張.......
我真係想開個BANDAI壞貨,SAD貨,戰損貨專貼.....
大家貼曬D SAD野出黎,最好比曬全世界人睇,有曬中英日韓文就最好......
我真係想開個BANDAI壞貨,SAD貨,戰損貨專貼.....
大家貼曬D SAD野出黎,最好比曬全世界人睇,有曬中英日韓文就 ...
neo.L 發表於 16-10-2011 02:29 PM

跟本唔講出黎就無人會理.....咁第日就將d次一等的貨運哂黎香港賣....有問題又無得換...我地唔拎出黎講佢地咪過骨囉.....把火
Email to bandai japan
我諗唔係只有"港版"有問題, 咩野版都有可能出現問題,
c hing既情況真係抽"大盒蛋"中獎.....:42:

希望你能換到貸, 港版都好d叫有代理, 日版真係搵鬼理...
買玩具而家心情矛盾, 好開心有玩具玩, 但又好擔心中sad貸:31:
我諗唔係只有"港版"有問題, 咩野版都有可能出現問題,
c hing既情況真係抽"大盒蛋"中獎.....

希望你 ...
mankind 發表於 16-10-2011 03:46 PM

唔覺港版有人理.....都話問左瑞華行的回覆等同佢地叫你死心一樣.....即係都係無人理
回復 53# beman_bb

oh shit.....:47:
不過呢個系列真係好靚......
頭像被屏蔽
其實可唔可以告BANDAI,民事索償
我果隻都係港版, 但無事喎...
唔覺港版有人理.....都話問左瑞華行的回覆等同佢地叫你死心一樣.....即係都係無人理
beman_bb 發表於 16-10-2011 03:52 PM

絕對認同! 我由買下雙子果時已經出事, 致電搵瑞記換貨, 初時果位小姐回應仲話包換, (佢話: 有問題的貨我地一定換, 仲叫我等消息, )... 但我當時心態就係唔信佢...之後就第二日去搵佢換, 又話冇零件換, 叫鋪頭同佢地換, 鋪頭話咁岩有人買其他產品出事(如缺件等問題...), 中途亦電郵左去瑞記,照足佢的換貨程序處理... 到左而家DO仲未有消息...

以下係佢的電郵:

親愛的客戶:

謝謝貴 客的電郵!

如果貴 客需要進行換件,根據BANDAI ASIA的規定,貴 客需提供以下資料給我司(可回覆此電郵)以証明是我 司所代理的香港行貨:
1:購物單據(註明購買店舖)相片
2:包裝盒上的安全標籤和BANDAI ASIA雷射貼紙相片
3:有問題的部件相片 (請盡量提供較高質素相片以便令處理更為暢順)
待我 司核對完成後會通知貴 客將有問題的部件放回購買的店舖,我司會派代表前往領取該部件。之後我司會將部件交給BANDAI ASIA進行核實,如因生產時引起的問題會安排替換;視乎零件情況,過程大約需時1-2個月左右。
由於我 司是代理商,原箱購入貨物作批發,並沒有多餘的零件,需要BANDAI ASIA協助處理;所以我司不能直接替顧客換件。
如貴 客需要換件,可循以上的程序進行申請。
謝謝!

瑞華行 謹啟   

:59:其實換貨程序問題有一大漏洞, 就係要BANDAI ASIA進行核實...完成後先會按排換...
(咁JE係幾時先核實完呢? 三個月定半年?...要核實完成先有得O係兩個月之內完成...)
證據係我到而家仲未收到換貨安排...

致於可唔可以去消費者到告佢呢? 請大大們指教...
戰損特別版?恭喜樓主中獎~(對唔住,別打我)