Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: warxv

[玩具報告] 吹波糖危機~1/15 Moto Slave & Priss~

小時候係電視睇過主題曲MTV後,就迷上這套卡通...
從以前嘅錄影帶、LD、DVD到現在手機內重溫這套卡通。
希望未來會有重整藍光版或者加工3D版甚至美女真人版。:46:

非常感謝warxv兄嘅用心分享! :71:

小弟係廿年前買過一本『讀物』,一直封存至今...

書中記載的內容簡介...

印刷年份。( 平成3年...即1991年? )
書中記載當年的玩具只有一頁...

新手貼圖...多多包涵!! :handshake:
書中記載當年的玩具只有一頁...

新手貼圖...多多包涵!!
車仔男 發表於 1-2-2012 04:49 AM

wow thanks for the scans! these are rarely seen footages.
that 1/6 is great and so is the motoslave bike mode.
回復 32# 車仔男
嘩嘩嘩!!!!
HIGHWAY STAR!!!好懷念.
我更加多謝你的分享!
宜家邊度仲可以download 返套動畫ar ?
咁冷門咁老舊嘅動畫都好難搵,唔經唔覺都25年。
近期可以係You Tube上面搵到有英文字幕版本。

( 2032年 ) 前期型盔甲嘅穿著方式及電單車變形過程
youtube.com/watch?v=a2MiVQqjlpk&feature=related

( 2033年 ) 後期型盔甲嘅穿著方式及新型電單車機械人首次登場
youtube.com/watch?v=hFfw4okoJO8

( 2034年 ) 條片5分鐘先睇到新型盔甲嘅穿著方式。(係另一套動畫)
youtube.com/watch?v=9yiYkQyJd04&feature=related
唔知邊度重搵倒呢, e+出面得模型咋, 樓主果個系列搵唔倒......