Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 吹波糖危機~1/15 Moto Slave & Priss~

There is 1/12 模型 made by Aoshima, and the Moto Slave is transformable too.
tman:
我錯過左ATELIER VERSION的...
希望之後YAMATO會出1/12的比例,有6吋可以跟很多角色放一起.

Kimutaku:
我家中應該還有園田健一的人設集呀!
當年OVA的故事內容有新意亦比較多元化,想起青空少女隊,裝甲騎兵一系外傳,超神傳說,妖獸都市,阿美....
回復 14# warxv

如果用男角對我來說會好一點,熱血一點....:p
女仔.....我喜歡真人多一點......:he:
回復 17# warxv

當年都有買香港正版特刊......想唔認老都唔得.....
午夜飛刀~~~布烈絲出場率最高~~~都應該可以叫主角~~~當年我都係買在佢 :71:

不過比起玩具~~~我like佢d歌多d~~~:73:
頭像被屏蔽
一套一直想看的作品…
(其實好多野都未睇…只計動畫都唔知點計…:70:)

後來好似有同名作品…有關連嗎?

講返隻玩具,小弟有緣玩過朋友那隻…
見到覺得神物,一拿上手…已經興趣全失…
覺得好「化學」…

可遠觀而不可竊玩…可能女就係咁…
MUST support!!!{:3_147:}

Awesome pics bro. ba! :71:  Do you have more pics? For some reason when I saw your second pic, the first thing came to my mind is the old Charlie's Angle TV show. :(  Of course that was 3 ladies, not 4. BTW, how do you make them stand without using the stand? Or did you just PS the stand.
warxv 兄.............正呀:$

當年呢set 就係覺得又細同變型煩..就冇買到:unhappy:
吹波糖危 :71::71::71:
really hope someone release 1/6 version of them. :36:
Awesome pics bro. ba!   Do you have more pics? For some reason when I saw your second pic, the f ...
tman 發表於 12-10-2011 08:58 AM

THX tman!!
My post on Bubblegum Crisis before::77:
http://toysdaily.com/discuz/thread-153367-1-1.html
I did use stand for the 1st photo but not the 2nd one~
回復 23# ba2784

第2張超正 :$ :$ :$
呢隻小弟有粉紅色,都好好玩,玩得好開心的!...
如人仔冇咁鬆,膠料硬番少少 和大隻少少 會更開心lor:^
mkyfk:
這一部雖然主角都是女的,但都算係有點熱血的.

Kimutaku:
唉...大家咁話.

連敗兄:
PRISS應該係主角啦!
歌我都喜歡,玩具...應該說仲未出到我滿意的.

poopoo:
嘩,齊人!!

罪兄:
後來是有套TV版的,不過如果搵到都係OVA版啦,8集精華所在.
玩具係YAMATO出得未夠好,當時佢地的設計大有改善空間...你睇佢MACROSS基本設計,有埋前人抄1/60,1/48加起來都出左幾次先大定,你可知佢地開法有幾弱...

ba2784:
嘩,嘩,嘩,嘩!!
是後期型來的,好想擁有呀!

tman:
其實套片本身有少少CHARLIE'S ANGEL FEEL的...

滴滴仔:
變形係有D煩.
比例如果有6吋人連同比例車就好了.

Macross長谷有洋:
我比較期待1/12的,可以連車是重點!!

WalkerMachine:
睇下YAMATO會唔會出多次啦...