Toysdaily 玩具日報

[劇場創作] Juno重金拍攝音樂映画,宇宙大帝実写化!

睇完條預告片...只係一味將d動作場面剪埋一齊,一d meaning都無,完全無heart..已經吾想睇正片...
大佬你玩得呢個style..就係要吸引另類人仕或一般觀眾睇另類野..要玩就玩到盡la吾該..
X3...........................!!!!!!!!!!!!!
Quentin 發表於 12-10-2011 11:09 AM

X4....................@@@@@@@
呢條友仔...
我都欣賞佢有錢得來又會有心做呢 D 事o既
結果係點
當然係另一回事了
哈哈哈
有佢保護宇宙,宇宙會更危險:*
我系70後對JUNO嘅歌都聽過下,都唔錯,至於佢將宇宙大帝搞映畫一事,都會支持,不論作品如何,有心就得喇.
不是只係MV來嗎?
不X知所謂:blame:
已上畫, 有無大大去睇左?  :58:
已上畫, 有無大大去睇左?
roystoy 發表於 10-11-2011 11:57 PM

大大是否等於問誰浪費了生命?
大大是否等於問誰浪費了生命?
歐叉獅子 發表於 11-11-2011 10:15 AM

睇下影評先算....
睇完條預告片...只係一味將d動作場面剪埋一齊,一d meaning都無,完全無heart..已經吾想睇正片...
大佬你玩 ...
takeshi 發表於 25-10-2011 11:10 AM

agree x 100%  

我都唔知佢(Juno)想喺套戲表達什麼意思!!!比人感覺上佢只係用[宇宙大帝]做绰頭,似係一套低成本制作嘅港產垃圾片多D囉!!!
juno…小弟都唔太擔心。
對個導演先擔心…
agree x 100%  
我都唔知佢(Juno)想喺套戲表達什麼意思!!!比人感覺上佢只係用[宇宙大帝]做 ...
G-man 發表於 12-11-2011 01:20 AM

吾知佢有冇比到版權費人地...:67:

juno…小弟都唔太擔心。
對個導演先擔心…
原罪 發表於 12-11-2011 01:30 AM

黃生d戲..真係...:69:

轉自香港討論區 網民kennyyou評論: (改左粗口字)

我一直支持港片, 今次都忍無可忍, 阿黃精甫先生, 我真係想問你

做乜X野 ? 學乜X人做導演, 你想點X樣 ?

阿紀陶先生成日提福伯, 佢呢兜友就係搵福伯坤到曾志偉, 我諗最睇錯人果個就係曾生
新導演比劉德華張學友(edison/余文樂)你, 你可能第一次拍片有人望下, 但已經拍到一pat屎咁
浪費左當年大做既promotion, 人地又再比機會你, 比一大班二線頂主角(無間道2都係咁上下)你拍阿嫂
你又有心玩X死套戲, 我諗有腦既人睇完都知係仆得街, 我諗曾先生都睇到, 從此就放棄左你

點知今次又比你搵到個二世祖, 比你燒錢落海, 你燒還燒, 唔好害埋d觀眾, 大家都係實牙實齒比錢買飛入場架, 大家見我罵得咁勁, 其實有原因架

你話佢唔識拍戲, 我又唔覺得, 江湖又好, 阿嫂又好, 佢頭兩三本戲都交足功課, 有成為大片既結構同效果, 每個演員都落心落力同佢演, 但係每一次都係有心咁整死佢, 成q日扮大師, 係要玩野, 江湖兩兜大佬大權在手, 但要孤身打幾百人想點 ? 阿嫂搵幾十輛車無厘頭撞一大輸又想點, 你要做比喻都要順返套戲先得架, 前世係咪d投資者得左你呀

小得咁勁都未講到戲, 講套戲之前又想小下, 今次乜都幫曬你啦, 個個甘草都儘力令套戲好, 個太子仔又比你冧到, 等你一味比佢型就得, 最大功勞係武指, 實戰型打出實感, 點合理化用刀贏鎗, 交足功課, 呢d唔係你導演講兩句人地就做得出, 偏偏你又響度攪破壞

攪竟你想點, 電影唔係小說, 唔係有個概念就可以拍得好, 你有冇諗過你想拍套乜, 由動畫開始, 拍一套年輕化既幻想式故事 ? 只係一個引子拍出懷舊電影 ? 借題發揮其實係香港本質黑幫片, 玩cult玩野癲覆傳統, 你乜叉都做唔到, 只係拍出一套大家叫悶, 浪費一切既垃圾 (我極少用垃圾形容電影, 因為我一直都覺得每一套完成作品, 無論成果幾差, 都有一大班人既心血), 但係我真係忍唔住對呢位黃導演講, 你拍既作品真係垃圾

要幻想, 無一part有感覺, 動作劇情都走寫實線, 唔好以為影兩下月亮就得, 你睇下"那些年"點用個月亮

拍懷舊, 屋邨茶餐廳都懷舊得很, 你又唔拍得細d, 成個屋邨變左無靈魂既背境, 只係不斷浪費不斷比你燒錢

要黑幫, 開頭係玩得好, 玩玩下又變成無厘頭, 黑幫企業之前拍得有氣勢, 轉個頭又變返白痴港片, 一大班人行來行去, 企響度等中槍中刀

玩cult, 你又唔cult落去, 前半部血花四濺, 後半部又無啦啦殺人不見血, 究竟你知唔知自己想拍d乜野

玩愛情, 由頭到尾只係救左佢一次, 偷野果段比起人地借書果段差十班, 係人都會覺得佢唔係幫左女主角啦, 搵個唔靚仔既大頭勾引女主角, 除左攪笑一d feel都無

玩友情, 玩勵志, 唔好玩啦, 溫生果d係叫弱智, 人地個腦有問題, 做主角既係扮朋友做乜都係害緊佢咋, 玩勵志, 我真係見唔到有任何場口講, 大家街坊係有感情, 連突然變好果班友仔, 你都係寫佢唔係為友情 (講到明係平時都咁打佢), 佢地只係想為自己做d野, 可以理解為有位上先去咋

唯一我諗到既, 你呢兜友就想扮美國候活, 拍一大堆爛野, 然後幾十年後等人屎中尋珠, 真係唔駛旨意

我話過, 以後有你名既電影, 一律都唔會睇, 電影圈少你一個人, 我諗反而對港片有幫助, 起碼唔會令入場睇戲既人損害睇港片既心.
吾知佢有冇比到版權費人地...

黃生d戲..真係...

轉自香港討論區 網 ...
takeshi 發表於 17-11-2011 02:27 PM

一向不太喜歡睇一些一味係咁踩的評論,因為無建設性,亦唔中肯。

不過呢位的評論睇落又幾中肯,亦好愛電影,,,,,,講的論點亦有point....

可惜我亦未睇呢套戲,最快要我等DVD。