Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 牙狼第二季(東之番犬所留言區)

仲有個"紫"未死,識用魔法果個,可以睇返班小朋友比魔獸食果集,"紫"係比魔獸食果刻,身體出現在紫色的類似櫻花的碎光,之後消失左,這種隱形魔法的效果和顏色正是格西瑪的隱形模式,而格西瑪弟弟(雷奧)的隱形方式和哥哥類似,不過是金色,
睇埋特別篇…
等埋「蒼哭魔龍」…應該呢個post就完啦…
總結下第二輯…

老老實實…小弟真係失望 ...
原罪 發表於 29-3-2012 01:10 AM

對,描寫人物真係差左,冇上緝甘深刻:42:,支線也不夠多,以致中段有D悶;在下覺得今集做得好的地方就係好成功甘擴展到世界觀,引入左好多新人物同設定,先做到呢幾集精彩的大戰:35:
總有做得好同5好既地方,希望「蒼哭魔龍」能帶到一個好結局比我地:78:
cgdragon兄提醒後,我CHECK番,應該唔係我諗多左:58:
疑點1.

綱牙(白)仲講左句:不,由我來殺

疑點2.
紫被HORROR食時好似冇事

西格瑪GE術,而且細個已經識

疑點3.
西格瑪同紫都識劍法,魔法,姿勢好似

疑點4.
西格瑪望住條繩
cgdragon兄提醒後,我CHECK番,應該唔係我諗多左
疑點1.

疑點2.
...
TsChoi 發表於 29-3-2012 07:18 PM

大大一言驚醒無中人:71:
但係鋼牙由幾時開始察覺到西格瑪就係紫?
回復 269# 法蘭克
我都唔知,可能特別編或劇場版會交代:(
cgdragon兄提醒後,我CHECK番,應該唔係我諗多左
疑點1.

疑點2.
...
TsChoi 發表於 29-3-2012 07:18 PM

係呀,之後有幾秒,影左童年西格瑪個樣,同紫一樣ga
唔好意思…
第廿四集結局之後…
係咪直接接劇場版架啦?
tv無架啦?
牙狼第二季25集出左…不過未睇…
牙狼第二季25集出左…不過未睇…
原罪 發表於 19-4-2012 01:30 AM

Just a memories with 3 mins new story... :(

各位牙狼同好們好, 在下用 SIC 製作了 牙狼2 中的 暗黑魔導士--西格瑪, 由於原始資料有限, 所以只敢說盡量做的跟原設定一樣, 放在 熱血創造地帶,  裡面還有 小劇場, 歡迎大家有空指教一下:71:

各位牙狼同好們好, 在下用 SIC 製作了 牙狼2 中的 暗黑魔導士--西格瑪, 由於原始資料有限, 所以只敢說盡量做 ...
maohung888 發表於 15-5-2012 05:35 PM

整得唔錯呀!:71:
:handshake:

大家好, 最近在下又改了 牙狼2 之 針刺獸 (暫譯) 更多照片就放在 熱血創作地帶 有空請各位大大看看吧:love:

回復 275# maohung888
wooooo/..........so beauty:handshake:
大家好, 最近在下又改了 牙狼2 之 針刺獸 (暫譯) 更多照片就放在 熱血創作地帶 有空請各位大大看看吧 ...
maohung888 發表於 25-9-2012 11:55 AM

:71:真係隻隻佳品!