Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 兄弟同心. 其利斷金---魂shop Ultra act Astra!!

Astra, 港譯"飛虎", 係Leo嘅孖生細佬!
家鄉L77星被毀滅後, Astra俾Magma星人捉左, 其後超人皇救番佢!
左腳上鐵鍊係囚禁期間嘅烙印, 及後連King都無法解除!!
另外有說原本Astra同Leo嘅外貌係極其相似(孖生兄弟), 但俾King救出黎個陣已經身受重傷, 做左次大手術後就變成而家咁樣!
作為後援角色, Astra於Ultraman Leo第22集首次登場, 幫助Leo解決兄弟怪獸!
之後係第38, 39集又俾人捉左(= ="), 更被假扮其身分, 到光之國盜取UltraKey!
由於屬後援角色, Bandai當然將佢列入限定品啦! (XYZ!@#$%)
QC方面, 比起Darklops Zero同Imit Ultraman已經好左好多! 同Leo用同一素體, 關節夠實!
唯獨頭部面相真係要扣分!!
Box art

用番舊設計, 唔知Gaia用新定舊呢?

配件

UltraKey

造型都ok!

光線件

同手掌連住!

尾部

本體

面左左!?

腳鍊

活動能力:

Pose!

可套用Leo火件!

Ding Dong...

陷入若戰嘅Leo...

Astra初登場!!

兄弟情深!!

兄弟合戰!!

出技!!

兄弟光線!!

師徒光線!!

Astra!?: 嘿嘿...終於攞到啦!!

眾超人: 停手!!

走為上著!!

Leo: 冇人可以蝦我細佬!!

Leo: 細佬!你做咩呀??

嘿嘿...

超人兄弟...你地去死啦!!

轟隆!!!!!!

King登場!

King: 佢係冒牌!! 正牌點會歪臉!!

冒牌貨: 呀!!!

正身現形!! Babarue星人!! (明明Ultra act企劃過佢, 點解仲唔出??)

Astra趕到!!

Leo: 細佬! 去還條匙!!

致命一擊!!

後記: 除左面相問題外, 其實Astra都係一隻必買之作!! 更何況有買Leo! 當然要兄弟團聚!!
thx for watching!
very nice!! thanks for sharing!!! :shiny:
『King: 佢係冒牌!! 正牌點會歪臉!!』 哈哈哈哈~~ :x:x
呢隻Astra真係"衰"喺個面相... 點會咁架... :(
頭像被屏蔽
限定.....KEY......:34:
正...期待Ching繼續分享Ultra Act!
雖然唔夠毒,但很熱血
好正.....................個價重正