Toysdaily 玩具日報

[詢問] 關於Marvel Legends執色問題,有冇高手幫幫手

小弟最近係床低揾返隻The Fearsome Foes Gift Set GE 豬豬仔出黎

等巳經甩哂色同骨質疏鬆

骨質疏鬆膠水幫到佢

但小弟從來未試過油模型/玩具

但依隻係咁多侵sPIDER中最正,唔想哂
所以有以下問題想問開各路高手

1.想問下要買咩油油最好? (雙星個隻?)

2.係問要分屍先再油好D?

3.有冇現成依隻色GE油 (唔識溝= =)  隻紅+籃

大哥們請教教小弟,,THZ!
小弟最近係床低揾返隻The Fearsome Foes Gift Set GE 豬豬仔出黎

等巳經甩哂色同骨質疏鬆

骨質 ...
s57cdq 發表於 7-10-2011 11:59 AM

我無時間打太詳細, 但雙星水性油性漆呢隻SPIDERMAN一定都唔啱用, 會甩色.
我無時間打太詳細, 但雙星水性油性漆呢隻SPIDERMAN一定都唔啱用, 會甩色.
antitid 發表於 7-10-2011 01:30 PM

請問師兄用邊隻牌子好?
MR.HOBBY的油性漆可以麼?
咁洗唔洗要買咩消光油或者買天拿水開油
小弟真係第一次掂,請大大們賜教

另外想問旺角邊度有多D色簡?
MR.HOBBY的油性漆可以麼?
咁洗唔洗要買咩消光油或者買天拿水開油
小弟真係第一次掂,請大大們賜教

另外 ...
s57cdq 發表於 7-10-2011 11:45 PM

我都無咩掂美玩FIGURE, 你試下搵HunterR問下(其他論壇的), 佢改唔少.
我都無咩掂美玩FIGURE, 你試下搵HunterR問下(其他論壇的), 佢改唔少.
antitid 發表於 8-10-2011 01:12 AM

我想請問下
如出現軟腳問題
應怎樣處理
thx