Toysdaily 玩具日報

查看: 5449|回復: 20

[玩具攝影] Marval selec t對 legends :Doom and Loki (圖已加)

Marvel select Dr doom

神奇四俠的敵人(雖然都會同其他英雄有過節......)會同時使用魔法同科技,都算係一個亦正亦邪的角色,對權力有強烈的執著,係一個虛構國家之王。

這不是大shocker........

一個MS幾吸引我既地方......佢d地台同場境會部都好精細
張椅既木紋同地下都上色上得好好
鷹標誌正好代表權力(大Shocker.......)

末日博士的生活態度:德國制小手槍
雖然好似好流,不過攻擊力其實好強的
槍可以插返落槍袋

MS另一個吸引我既地方係佢既雕功,唔知點解呢隻Doom個樣好似好唔開心咁....

手部都可以換成玲杯

為末日而飲杯

霸氣側傾

後記
可動暫時都係MS既弱項(呢隻仲要係舊野黎.......),
不過呢類敵人角色MS個比例又真係好正(仲有Rulk,果類大隻仔)XD
雖然孩記都出過Dr Doom 6",可惜個質感無呢隻咁重金屬,不過呢隻可能就真係差d
同埋MS唔知點解唔興整可換頭........(好似Cap咁出有面具同face off兩隻.....)
不過排場同霸氣上,呢隻又真係有佢入手既地方XD

洛基(Loki),北歐神話的神祇。母親屬於巨人族,正由於母親是奧丁的養母,所以和奧丁結為兄弟,北歐神話中最重要的神祇之一。
洛基可以說是北歐神話中綽號最多的神,比如說:狡猾的人、奸詐之神、形變者、騙子、天空行者、空中旅行家等等。可以看出這是個性格豐富的神。
首先,他是詭計與欺騙的大師,但他並不是十惡不赦的,他經常在作弄別人後與其和好,比如說剪斷希芙的頭髮後又使其復原;協助夏基虜走伊登又將其救回。他最初是善惡兼半,或者說他的惡亦非出於本意。但後來,隨著洛基殺死奧丁之子巴德爾,漸漸的真正成了斯堪的納維亞諸神的敵人。眾神視洛基為惡神,並將他逐出仙宮。 by維基

漫畫中個設定都係以神畫為基本,同Thor係義兄弟,不過近期漫畫有交代返點解當年奧丁要收養洛基....令個神話故事發展得又合理左
同埋佢係原組復仇者的敵人....係佢令Hulk暴走(呢個同黎緊電影版復仇者可能都有d關係)
P.S變相怪傑個面具就係由夜遊神洛基整既

洛基的煩惱

邪神降臨

今次既設計唔錯,大脾同ball join關係無左,不過整體可動都可以,
加上佢個表情同衣服質感比之前孩佬出既6"好得多,上色方面佢個樣真係唔駛點QC都可以....
不過金色可以用隻靚d既(期待有大大幫佢上過)

佢同義哥既因怨,其實係咪為左爭王位呢?對於電影果個解釋係話佢想贏Thor一次,唔想比人少看......其實呢個解釋都好表現到佢果種善惡半兼既心態
傳說Thor個鎚原原係長柄的......現在變短左係因為洛基整蠱佢.....

提子的眼神

呢隻6"對比MS個雕功絕對唔差過MS

高度上作為戰神既Thor應該高過Loki(雷神係MS系8")

後記
其實今次孩佬既6"都幾吸引,其實全部我最其待洛基,好彩佢都無0令我失望,
反而其他幾隻舊件新print真係好有心(二戰cap同Thor),如果隻cap有返兩個頭換可能我都會入.......
電影版就真係比較強差人意(唔係同toybize比),同返Ironman電影系列比都有d比下去既感覺,
不過由於隻movie cap同主角個樣唔係咁似,所以真係可以入隻黎改"Captain孫文"
邪神降臨,coming soon
拍嘉 發表於 7-10-2011 12:27 AM

C兄隻LOKI坐到??定借位??
我果隻點整都唔得....:64:
so metallic, Dr. Doom is one of the best MS! actually all MS are good(not counting moveability)
C兄隻LOKI坐到??定借位??
我果隻點整都唔得....
kun526 發表於 7-10-2011 01:48 AM

我影果陣大約係咁樣
so metallic, Dr. Doom is one of the best MS! actually all MS are good(not counting moveability)
Grimlock 發表於 7-10-2011 09:43 AM

我覺得佢張椅真係其中一個賣點:35:
我影果陣大約係咁樣
拍嘉 發表於 7-10-2011 07:43 PM

哈哈!!咁樣又真係ok喎
哈哈!!咁樣又真係ok喎
kun526 發表於 7-10-2011 08:08 PM

如果佢大脾同個joint位多個關節會座得好睇d
loki有時真係唔知佢忠定奸...
個角色定位真係一個好主力既"搞屎棍" XD
地台同張椅.....:shiny:

佢張皇座真係好搶鏡、另一張可媲美既就係柯南王果張啦 (mcfarlane)

回復 6# 拍嘉

i think so...but i didn't buy since i think the chair is too "Ar Jar"!!
...i regret...
佢張皇座真係好搶鏡、另一張可媲美既就係柯南王果張啦 (mcfarlane)
nesidoh 發表於 8-10-2011 11:09 AM

呢張都正喎,不過再生俠果張都好得:43:
回復  拍嘉

i think so...but i didn't buy since i think the chair is too "Ar Jar"!!
...i r ...
Grimlock 發表於 8-10-2011 11:52 AM

現在香港返左貨喎,師兄係唔係香港??
提子的眼神@@
現在香港返左貨喎,師兄係唔係香港??
拍嘉 發表於 9-10-2011 12:05 PM

ching where?