Toysdaily 玩具日報

查看: 6459|回復: 11

[玩具報告] Marvel universe 2011 Wave 5

Marvel universe 2011 Wave 5 入手~~

唔算好期待既一wave (相對下一wave黎講)
主要係d 人基本上已有, 而且完全無新body.....
話雖如此, 幾款repaint都算係做得幾好

先係個人最喜歡既Astonishing Wolverine

x-force 3-pack版本既repaint
呢個造型本身已經算係mu以來最型既一款wolverine
加上用左Astonishing Wolverine配色
效果好好

可惜因為配色問題, 唔可以好似上一隻改得咁爽了~

話說~~原來呢隻個模早就出過, 而我都有一隻
查過先知原來係ORIGIN電影既2-PACK
顏色都接近一樣, 只係個頭唔同
之前都有諗過搵個MASKED頭俾佢, 而家正好, 唔駛搵了~

之後係tony 頭ironman, 而且係我最鐘意既extremis armor

拎上手時感覺好不妙
因為個樣實在唔似tony.... 睇左一下先發覺原來係d 鬍鬚出左問題
漫畫一般都係咁畫的

圍著個咀生到下巴, 而唔係二撇雞...
自己拎支劃線筆執一執, 感覺上好左d

之後係iceman

之前係出過一次的, 3-pack
不過係實色, 今次用透明好好多
可惜既係用舊body, 而且因為係透明, 想改都唔得...

到absorbing man

只係單純既repaint, 不過總算係多個鐵鎚可以分俾我隻散貨thunderball了....

magneto

失望既一隻, body update左係好事, 頭同斗篷都係舊件, 唔多ok
而且夾硬塊面油灰左....變得好怪...
還好之前自己改左一隻, 呢隻可以收起了XD

最後係幾隻大平賣入手物

thx!! 大大report!!
magneto 塊面 :$
呢set 我諗多數會skip, 只買Wolverine.  Absorbing Man 如果見全鐵身版或者會買.

再下一set都麻麻吸引......  多數會只買Psylocke, Age of Thunders Thor.

留番啲錢買 ML XD!

但都好期待某幾set Comic-packs 同 再之後嘅Nova, Nighthawk, 等等.
mu暫時出咁多英雄...
狼人係最好1隻...得佢個口有表情..
唔係單單合埋~
暫時呢5隻都冇乜購買意慾
magneto 塊面
Assassin 發表於 6-10-2011 10:46 PM
我都約Skip呢set lu................:38:
多謝大大報料
magneto真係似中毒多過似發功....真係有點失望
support, Wolverine good wor!
Tony so handsome now!
magneto......表情ok ar.
thankz a lot for share
正, 我早兩系街都見到有, 不過真系太多都是舊模, ......最後都放棄