Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: maxcyeung

[改造交流] Kabuto Ver 1 & Ver 2

Nice.  BM Kabuto looks better then ver 2
shadowmoon2005 發表於 6-10-2011 11:07 AM

因為version 1我加高左黎嘛....好似因為咁而順眼.....
邊隻係VER 1?邊隻係VER 2 ?:?
邊隻係VER 1?邊隻係VER 2 ?
G3X 發表於 8-10-2011 08:26 PM

左手係VERSION 2, 右手邊係VER 1.
經過在TD幾位大大的提點,
今日終於有時間影低個改造成果出黎...
經改做後的VER 1, 可以同VER 2 一樣咁高, ...
maxcyeung 發表於 5-10-2011 10:08 PM

小弟隻Kabuto也想改高,請教吓各位大大
kabuto 2.0真係好正:71:
小弟隻Kabuto也想改高,請教吓各位大大
玩具愛好者 發表於 11-10-2011 12:12 AM

首先呢, 如果你想加高隻ver 1,
一定要買隻正版body, 普通唔係肌肉型那一個就可以了,
因為佢有送埋d一對加高件的.....
1. 兩隻手臂要扭開鏍絲, 將埋係手入面的管移走,
咁你隻kabuto手就可以入得到架喇.
2. 腳就比較麻煩, 因為要用到加高件,
你一定要拎走埋鞋入面個關節,
所以用吹筒吹軟佢(尼個係其他大大教),
拎走成對腳板, 跟仕入返新body對腳入去,
在上面加上加高件, 然後接返上body,
個頭應該差唔多高左1/4吋架喇.
可以同新電同高.

希望可以幫到你.
kabuto 2.0真係好正
自由之翼 發表於 11-10-2011 12:27 AM

係幾正, 但整體上, 我都係覺得ver 1好d,
slim d正d
多謝大大指導:71: