Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 無明:

[玩具報告] Avengers Movie 6" 集合同3.75",新舊6" 大比較!!

CA的眼神仍然是呆呆的....而且頭罩感覺跟電影中的造型仍有相當的不同呢....
不過我都應該會買他們的.. ...
手榴蛋包飯 發表於 4-10-2011 04:59 PM
頭罩我肯定幫佢大執佢!!!:38:
I think Thor's not bad. CA the eye look like losing mahjong...
Grimlock 發表於 4-10-2011 03:45 PM

噤奇?我隻thor有d 斗雞,反而隻ca 無問題wor!
以前Toybiz既關節好,已是常識..................

Hasbro亦再無心比較同進步了.............

只因... ...
無明: 發表於 3-10-2011 11:26 PM

比例的確係有少少問題, 但向上插關節早已經喺ML12 Wolverine 等出現.  呢part唔關Hasbro 事喎.
比例的確係有少少問題, 但向上插關節早已經喺ML12 Wolverine 等出現.  呢part唔關Hasbro 事喎.
Duraxyll 發表於 4-10-2011 07:32 PM
向上插關節也有好處的,是馬?:36:
向上插關節也有好處的,是馬?
無明: 發表於 4-10-2011 09:14 AM

都有, 某程度上比較美觀.

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-145248-1-1.html
gsd748有個幾好嘅diagram.
Comic Wolverine 出咗名細粒.  
舊少少嘅ML 雖然方便, 但你橫插個[工]字型軸心, 因為你要預三關節, 個下盤位會太大.
如果向上插嘅話, 下盤位唔會好誇張大, 可以整細啲, 美觀啲, 唔使好似"aap"尿片咁.
仲有橫向事, 球狀關節對上會少不面有個啦位.
向上插natural d, 好似貼身啲.

但缺點當然係如果好似Deadpool咁, 球狀關節有色有detail咁樣, 一面黑一面紅, 就會出現啲色唔align, 移位嘅問題.

當然, 如果大隻嘅角色, 例如Hulk, 橫插無乜所為.  但多數都係用番向上插lu.
回復 20# Duraxyll

我現在覺得孩記在關節上最怠慢之處是腳裸。。。一直都是簡單的單軸可動,貼地設計死活不加上去,本來應該更靈活的球形關節用在IRONMAN2的6"上面反而連單軸都不如。
回復  Duraxyll

我現在覺得孩記在關節上最怠慢之處是腳裸。。。一直都是簡單的單軸可動,貼地設計死活不 ...
gsd748 發表於 4-10-2011 02:45 PM

相信6"會慢慢開始用 Marvel Universe Cable/Cyclops 等嘅新腳裸關節, 係比較似山口式/Revoltech 腳板.  

雖然好多新ML都未有引入, 但Devil 兄話BAF Terrax 會有.
相信6"會慢慢開始用 Marvel Universe Cable/Cyclops 等嘅新腳裸關節, 係比較似山口式/Revo ...
Duraxyll 發表於 5-10-2011 04:14 AM
今日執柜,嘅然大咁關注關節問題,我再影一D  ML舊相比較一下,如何?!:36:
今日執柜,嘅然大咁關注關節問題,我再影一D  ML舊相比較一下,如何?!
無明: 發表於 5-10-2011 03:13 AM

或者post 比其他人OK啦, 但我由ML 3 Ghost Rider 玩到而家, 好清楚新舊關節係點.
或者post 比其他人OK啦, 但我由ML 3 Ghost Rider 玩到而家, 好清楚新舊關節係點.
Duraxyll 發表於 5-10-2011 07:08 PM
oh當然當然Duraxyll兄,你比我資深很多:71:,當然比大家睇下啦。:58: