Toysdaily 玩具日報

查看: 7551|回復: 24

[玩具報告] Avengers Movie 6" 集合同3.75",新舊6" 大比較!!

Avengers Movie 6" Figure 集合大比較

先比6"同3.75"

6"可玩性奇高!!關節當然比3.75"多!!!:34:

衣服物料Details更是有增冇減,價只是貴小小!!!:71:

Thor3.75"不舉的大腿,在6"時,短裙用了軟膠,大腿舉起了!!!!:71:

再看頸關節..........
頸可動增加了!!!

紅袍Details都有心思,但.....................

太厚了!!!太重了!!!:67:

腳好難做pose!!:38:

再比6"Cap同Thor!!

Thor好高大啊!!!!正!!!

再看Cap的頸關節,比Thor更可動!!

Cap最愛的底頭Look!!!!  冇問題!!!

好情深的眼神!!:love:
最後,有資深的Ching可解一下這高度比例馬!!??:?

我個人就唔係咁like而家 T位果個關節(向上插的)
要轉動才可把大脾向上提起
關節方面都係以前toybiz既好~~~
6" THOR個面相太衰了!! 反而CA 面相唔錯!!
點解CA細隻甘多...真係唔明咩比例...
雷神返來一定要重塗....個樣太邪神LOOK了...
點解CA細隻甘多...真係唔明咩比例...
雷神返來一定要重塗....個樣太邪神LOOK了...
Johnnie.Ridden 發表於 4-10-2011 11:08 AM

CA 個比例完全失衡, 電影內明明係大隻佬, 同THOR差唔多高, 玩具就......
不過身形比3.75" 版本有改善, 唔再水桶腰!!
:53:姐係明偷工減料啦....
CA 個比例完全失衡, 電影內明明係大隻佬, 同THOR差唔多高, 玩具就......
不過身形比3.75" 版本有改善, 唔 ...
gumng 發表於 4-10-2011 11:19 AM
用埋Ironman比較,你就知是Cap太細小!!!:45:
我個人就唔係咁like而家 T位果個關節(向上插的)
要轉動才可把大脾向上提起
關節方面都係以前toybiz既好~~ ...
ernest1008 發表於 4-10-2011 10:32 AM
以前Toybiz既關節好,已是常識..................

Hasbro亦再無心比較同進步了.............

只因..................版權在手!!:38:
6" THOR個面相太衰了!! 反而CA 面相唔錯!!
gumng 發表於 4-10-2011 10:53 AM
CA 面相唔錯?

Yes,但面相已掩了大部分了!:76:
CA 面相唔錯?

Yes,但面相已掩了大部分了!
無明: 發表於 4-10-2011 12:27 PM

相對 3.75" CA, 呢隻好好多!!
CA 面相唔錯?

Yes,但面相已掩了大部分了!
無明: 發表於 4-10-2011 12:27 PM

I think Thor's not bad. CA the eye look like losing mahjong...
CA的眼神仍然是呆呆的....而且頭罩感覺跟電影中的造型仍有相當的不同呢....:44:
不過我都應該會買他們的.......吧:shy: