Toysdaily 玩具日報

[劇場創作] 「無聊故事一則」會玩雀(不是ankh)既版友請入來(內有不良成份,請家長陪同觀看)

原罪兄,我改了 title 一個字,希望明白,td 唔可以用 d d 字眼。thx
Vince 發表於 2-10-2011 04:31 PM

用「玩」字得唔得?
:64:
明白明白,收檢d無問題~
X2..yesyes..
takeshi 發表於 2-10-2011 02:14 PM

不如講下呢套麻雀耍樂玩意包左d咩野~
1.摺檯 x1
2.麻雀板 x1(記得問老細拎墊檯絨面)
3.摺椅x4
4.迷你麻雀一幅   (需要自己剪件…百幾隻呀:Q…你地見到killer queen可以拎上手,就知幾細兜,好易唔見,好難set,但見到連『花』都造埋俾你,真係覺得承意十足!)

5.剪件用平口指甲鉗    (一件感動既配件,剪模型一流,得到砌模型既好幫手。)
6. 尖嘴鉗             (用黎set麻雀用,無左佢都唔知點砌牌…但都非常難set,其實我本來想set到個故事入面既牌局仲精彩,但難度太高…只好暫時放棄。如果有版友細心…係會留意到檯面係無打出唔要既牌…)
7.裝假狗已砌無印刷麻雀 x8條     (製作者應該明白,太難砌到牌陣,所以制作左呢個件,真係仔細。故事中除左檯面既牌陣,筋肉拍檔用既牌,其實就係呢d,佢地其實大相公架:he:)

應該無漏啦,一套誠意十足既產品,應該係本地創作(我估咋),所以小弟先打咁多字介紹下。(想知邊度入手既版友,請PM,小弟無收廣告費,亦唔想TD收小弟廣告費…:58:)
原罪兄你終於上訴得值:$ 終於唔洗比人搬post..:die:另外你個故事好得意呀:)
原罪兄你終於上訴得值 終於唔洗比人搬post..另外你個故事好得意呀
小人物 發表於 2-10-2011 11:11 PM

:77:多謝關心。
搬post其實無咩問題…最緊要大家有溝通。
多謝支持~:35:
thanks sharing....................
有趣有趣!
支持故事性相片
謝謝分享:71:
funny! support. love the set of funitures!
睇完你个post我下午就去咗siu man 入套摺枱連麻雀 set ....
睇完你个post我下午就去咗siu man 入套摺枱連麻雀 set ....
nela 發表於 3-10-2011 05:33 PM

我諗…真係要收佢廣告費!:he:
玩得開心d(影左相,貼上黎睇下啦~),有無點齊野呀?

樓上17樓,小弟有講入面包d乜~
suprise 有2件 metal tools
一枱4凳+一麻雀板及齊4件要剪麻雀..等, and tks yr reminder for the 麻雀墊 as well.

I will take photo with my SHF/ 山口 and Figma ..together .. tks
飛燕切牌應該係用嚟食天糊 :78:唔會畀toro 儲到九章先食
飛燕切牌應該係用嚟食天糊 唔會畀toro 儲到九章先食
八口八口 發表於 4-10-2011 12:26 AM

練過姐…無話今次用呀!
:DD

終於有大大係知呢招出處,正!:handshake:
無聊呀,我鍾意 :71:
很有趣的故事式圖片:66:
多謝大大分享
不如講下呢套麻雀耍樂玩意包左d咩野~
1.摺檯 x1
2.麻雀板 x1(記得問老細拎墊檯絨面)
3.摺椅 ...
原罪 發表於 2-10-2011 05:06 PM

我最怕自己玩1次就擺埋1邊,話哂都是$$$$$$$$$
雖然好過癮,不過還是過眼雲煙好了