Toysdaily 玩具日報

查看: 26906|回復: 34

[劇場創作] 「無聊故事一則」會玩雀(不是ankh)既版友請入來(內有不良成份,請家長陪同觀看)

「各位版友,你地好。我既名字叫吉良吉影,今日…係黎講個故事俾大家知既~」

「話說有一日,TORO貓話三缺一,叫埋我…唔使一圈,其餘兩兜友…已經輸剩條底褲。」

TORO:「得返我同你有戰鬥力…不如打大d啦?」

「!!!」我心諗:(…打大d?你無病嘛?)

繼續心諗:「呢隻死人貓…真係當我傻架?」

「呢兩條蛋散…表面雖然輸…但檯底下面打哂手勢…做哂暗號…你估我真係唔知?」

吉良吉影:「好呀!輸左裸跑杜王町!」

TORO:「呵~九章啦!你入到章未呀?」

回憶模式~
(曾經苦練飛燕切牌術既我~已經練成更高既技藝………)

「替身能力!!」

「唔該哂!KILLER QUEEN~」

吉良吉影:「食!!國士無雙!即係十三么!除褲啦你地!」
筋肉人/泰迪人:「又黎?我地條野…條褲…連住個身架…你估我地係十二吋定芭比公仔?」
TORO:「超!我都唔著褲既,除個屁俾你呀?」
吉良吉影:「……」

吉良吉影:「你班*(&^%$#@ ……又賭白頭片…」

「故事既開頭…我咪話想講樣野你地聽既…其實…我想講…」

「唔好同d賴皮友賭錢!!」
p.s.呢輯相影得我型唔型?

最後,呢套新道具,令小弟擁有十大兵器之首「摺椅」!:p

同埋,有無大大可以解開小弟疑難?
http://www.youtube.com/watch?v=kN1FxUm6Odo

(許冠傑:麻雀耍樂)
請問呢首經典金曲入面,阿sam做咩牌?叫咩胡?幾多翻?

唔好意思,今次故事無聊左d:64:
唔無聊 我鍾意:shiny:

不過吉良吉影呢個角色應該是冇大喜大悲的心態
「唔該哂!KILLER QUEEN~」我想像唔到吉良會講得出呢句野:DD

另外你的檯凳麻雀邊度買?我有興趣喎
唔無聊 我鍾意

不過吉良吉影呢個角色應該是冇大喜大悲的心態
「唔該哂!KILLER QUEEN~」我想像唔 ...
歪不正 發表於 2-10-2011 02:01 AM

:DD
我都知…不過賭起上黎,好多人性格會唔同,所以牌品好,人品唔會差得去邊:74:

多謝支持,睇PM啦!
我都知…不過賭起上黎,好多人性格會唔同,所以牌品好,人品唔會差得去邊

多謝支持,睇PM啦 ...
原罪 發表於 2-10-2011 02:35 AM

對對對對!吉良吉影是最善良的boss
沒有野心「希望過著平靜生活」:handshake:
對對對對!吉良吉影是最善良的boss
沒有野心「希望過著平靜生活」
歪不正 發表於 2-10-2011 03:00 AM

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... 3869&highlight=
唔好怪我自己貼舊post~哈~:p你講起咋~

p.s.係度回好啦…聽講推舊post會被「警告」~
唔好怪我自己貼舊post~哈~你講起咋~

p.s.係度回好啦…聽講推舊post會被「警告」~
原罪 發表於 2-10-2011 03:21 AM

哦你個post我有煲過,因為曾經都諗過買吉良ver2同KQ ver2
哦你個post我有煲過,因為曾經都諗過買吉良ver2同KQ ver2
歪不正 發表於 2-10-2011 03:24 AM

:^好似當日無留言啊…
好彩今次引到你留言,哈~:DD

p.s.收到pm未?事先聲明!小弟無收廣告費,不過入左玩具就影黎玩下~
(不過其實點講…都會被人認為係打手或其他職業:38:)
好似當日無留言啊…
好彩今次引到你留言,哈~

p.s.收到pm未?事先聲明!小弟無收廣告費 ...
原罪 發表於 2-10-2011 03:29 AM

那太早了5月
因為我係今年7月先去正式接觸JOJO,就是你看的ps1那隻game,下載到rom所以狂玩
8月時屎忽痕去睇哂13集動畫
然後先睇漫畫,第1&2部skip了,第3&4部睇完,
以家睇到第5部飛機上老闆女發覺自己有能力
然後9月先正式去追超像可動,
暫時收獲是咁

pm收到了~我會去看看啊 :shiny:
那太早了5月
因為我係今年7月先去正式接觸JOJO,就是你看的ps1那隻game,下載到rom所以狂玩
8月時屎忽 ...
歪不正 發表於 2-10-2011 03:36 AM

一二部小弟都覺得好睇,真係有橋。
慢慢入坑~

世界同DIO…小弟都想入呀…:63:
一二部小弟都覺得好睇,真係有橋。
慢慢入坑~

世界同DIO…小弟都想入呀…
原罪 發表於 2-10-2011 03:40 AM

現在入坑真遲:die: 2nd限定的承太郎同白金之星都入唔到了
好彩我對呢pair主角冇乜大愛,第4部那pair都不會入了
期待是Giorno同Gold EXP顛魂,我想Dio有仔送終啊
我比較對d摺櫈有興趣:58:
Scale soooooooooooooooooo match and funny!  Support pal! :71:

OT: Will buy GVG Extreme for PS3 and kill me again? :^
我比較對d摺櫈有興趣
路人銘 發表於 2-10-2011 10:03 AM

X2..yesyes..:DD
輸左裸跑杜王町hahaha~
原罪兄,我改了 title 一個字,希望明白,td 唔可以用 d d 字眼。thx