Toysdaily 玩具日報

查看: 5733|回復: 21

[玩具報告] 令我感動嘅T-800

[/IMG]
開盒開盒開盒!!!
今天係非常興奮的一天,因為enterbay隻1:4 T2 阿諾的大貨終於出喇. 半年前喺某個網站見到呢隻阿諾嘅prototype,心中不禁失笑...嘩!頭大身細嘅,而且個頭型極似一個螳螂頭,上闊下窄倒三角形般.心想enterbay自風雲系列甚至最近嘅死亡遊戲,都令很多玩figure嘅朋友失望至極!!並且對呢間公司信心盡失矣,今次推出嚟隻T-800,應該都係笑料嚟.....(待)
[/IMG]
[/IMG]
今日往取貨,入門口已經被一盒盒嘅大貨嚇親,packing好大盒,當時第一眼嘅感覺係覺得其packing能夠媲美cinemaquette嘅packing! 到我喺counter取貨時,Miss.Nice開盒俾我check時,我望一望個頭雕,已經收貨,再check埋支shotgun....见到啲bullets,其精美程度有如精品般!三年前我買咗隻cinemaquette出品嘅1:3 T-850,其箭豬植髮及矽膠頭雕,但我話俾大家知,只要將兩隻拍埋一齊,便會發覺矽膠頭雕欠缺皮膚紋埋及血色,兩个字---自然.但當年市面上係得cinemaquette出咁大比例兼且高像真度嘅Arnold.....別无他選!
可以POST 相嗎...
回復 5# mars_bit

d手手好"令"冇消光,唔通佢出緊汗?
我亦買過Sideshow 1:4 嘅exclusive版 T-800 入散彈姿勢嘅Arnold,頭雕嗰part不講也罷,比例上明顯欠缺咗州長嘅橫壯身型......今日如果各位T2 fans仍然會用2千幾嘅炒價去入一隻H記嘅T2 T-800,我建議大家去睇下呢隻1:4 嘅T-800,我相信大家睇完實物之後,會覺得今次Enterbay係好有誠意去製作呢件商品,宏觀今日嘅玩具市場,有好多產品售價過取,但誠意欠奉!
雖然我冇買, 亦唔係州長粉絲, 不過eb呢隻, 真係好正.  大大快d post相啦:77:
回復 6# mars_bit

我今日 4 點幾係 Enterbay 睇 T-800, 同時有師兄攞貨中.....羨慕死我.
好心佢消下光先出啦 , 收人2千幾咁都慳
唔係bor,大大!我見YAHXX D相個頭走晒樣,點

我覺得最唔似州長原因係膚色,唔似外國人,反而係東方人膚色....
昨天在某店看了實物display,感覺還不錯,頭與樓上貼的好像不一樣:?