Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Nendoroid 204 未聞花名 本間芽衣子-面麻 (面麻~ 要幸福快樂呢~)

第一次因為一件玩具而去看套動畫:"あの日見た花の名前を僕達はまだ知らない"很長的動畫名稱,後翻譯成"未聞花名"。
亦是第一次因為一套動畫而哭了起來...

"未聞花名"只有十一集, 但故事卻比較慢熱, 本身其實並不算特別精彩, 但人物間細緻的感情刻劃卻令人不自覺地投入其中, 越看越感人...
動畫圍繞 芽衣子 - 面麻 的願望: 希望自己的朋友們可以快樂在一起, 簡直看得令人愀心...看到最後一集, 真的太催淚了!! 終於忍不住哭了起來...
看完後總有點淡淡的惆悵... 面麻~ 你都要幸福快樂呢~

未聞花名ED secret base~君&#12364;&#12367;&#12428;&#12383;&#12418;&#12398;~    <-----有好聽的ENDING
http://www.youtube.com/watch?v=XtTaeF_X1wo&feature=related

有些語無倫次了,抱歉~ 要治癒一下呢~~   

筆記本: 到最後都想和大家開開心心的,拜託大家了。

依部十分感人的動畫:help:
Menma ~~~~:79:  

睇左好多年動畫,呢套係其中一套會令我眼濕既好作品
遲左........買唔到:79:
多年冇睇動畫都是朋友忽然介紹先認識再一口氣睇哂
真係短短12定13集就表達到那些感人友情冇悶場
而且令我愛上Araru
最尾一集宜家睇返都好感動!!:79:
動畫好睇唔在講
呢隻黏土亦是近期最愛之一
成個設計好有心思

&#12417;&#12435;&#12414;【 &#12375;&#12421;&#12358;&#12383;&#12429;&#12358;賞 】靚相:52:

最鍾意這張:help:

唔知點解...
反而我覺得最催淚個位係第8集最尾果度 (面碼係眾人面前係本日記上面寫野, 以表示自已存在果集...)
我自己都覺得...有d怪...:(