Toysdaily 玩具日報

[劇場創作] SHF劇場 - IXA <第一話>

背景

2011年,世界各地出現怪物襲擊人類事件

由於怪物長相跟蟲相似於是替其起名為<Worm>

為了與之對抗,某組織研發Rider System 抗衡

今日,已經唔知係第幾次worm襲擊人類......

神秘聲音:「停手!!!」 Worm:「嘰??」

白:「不要對我提問,我乃是行天之道的IXA使用者-名護啟介!」

黑心想:「叫人唔好問又答人地...」

IXA(名護):「上啦...影山,cover me!」

Zect兵(影山):「係!」

Worm:「嗚...!?」

IXA(名護):「嘿!」

Zect兵(影山):「做咩抄第一代IXA使用者-紅音也個招牌動作?」

IXA(名護):「無~純粹想扮下姐~點呀? 我扮得似唔似?」

Zect兵(影山):「人地係86年曾經打敗魔王的英雄,你咪最多追下罪犯!」

IXA(名護):「大家一樣是維護世界和平姐!」

Zect兵(影山):「..................」

Zect兵(影山):「話時話做乜第一話我無咩戲份既??仲要連槍都無開過。」

IXA(名護):「算吧!在我的光茫下你失色係正常,哈哈哈!!」

Zect兵(影山)心想:「__ : o )」

嘟...嘟..嘟......Stand by...Complete...(電話聲)

神秘人:「這就是IXA嗎?」

<第一話-完>

部電話...如果係用faiz果部會好d...
支持劇場創作,加油~
不錯呀~~
繼續努力~~