Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: warxv

[玩具報告] 反外星人移動堡壘~LEGO EARTH DEFENSE HQ 7066~

this set is quite good , the alian is quite nice
好過癮阿~~~~~~~~~呵呵呵~~~~
架貨車好有霸氣~~!!!
多謝咁詳盡既report

另"代理進取"有感 : 現今時代,消息、運輸都咁發達,如此的代理已經食咁大條夾棍.....我會選擇放棄或者好似樓主做平行進口以示無聲抗議.....:*
睇完個post,忽然記起細個有過呢隻,好好玩的 !!
(借圖)
WalkerMachine 發表於 30-9-2011 12:52 AM

嘩......淨係見到塊太空底板已經大叫救命了.....
再見到埋果d梯型架控掣按鈕件.......立刻死了.......:no:

雖然見番後好想擁有....但亦同時慶幸Lego無復刻呢個系列......如果唔係就大鑊了......:(
罪兄:
LEGO確是無底深淵,特別是香港代理極之凶狠的定價之下,
明年有MARVEL及BATMAN,可望會有更凶狠的定價出現...

WalkerMachine:
呢架好野來WOW!!
睇下有無件可以砌架差不多的玩玩先.

timothy276217:
係呀!!外星人系列總會多少少GIMMICK的.

what:
LEGO現在主力賣人,這形上當然更比心機了.

Quentin:
我都係比佢的外形吸引買下的.

SARU:
香港代理的表現真係...佢有班死硬FANS撐,仲有班更死硬的FANS同佢老頂關係唔錯,如果你見過佢老頂出巡時D FANS如見蜜糖的螞蟻一樣咁圍著佢,你就知佢唔憂賣的.
我就見平買得起就買啦,貴咪當自己時運高睇唔到囉!

joeyjoyee:
LEGO真係極少復刻的,一方面救左唔少人,但另一方面卻也殺了唔少人...
只要LEGO一停產,那一款即時價格飛上天.
早幾年的BATMAN SET現在可是天價之物,而且有價有市...
我一向沒停止喜歡lego!
不過,今年出太多野了~
這系列結果我只買了袋裝小包.......(no.3xxxx)
其預算去了星戰lego&城堡lego=.=||||||
明年仲勁.....吐血死!
:59::70:
一時有感,有些朋友很著重玩具的價值,咁其實LEGO會是一個很好的"投資"
一些5位數編號的系列價格本身就接近不倒,有升無跌,LEGO一宣佈停產價格即是翻一翻.
回復 21# Domeki

我本身都係城堡系的,但今年已經買了兩隻船,一盒外星人...
明年就更恐怖了,MARVEL,DC,DINO,及未有消息的城堡,而且看LEGO的現有的件傳說中的古羅馬系列好可能出現...2012果然係恐怖的一年!
回復 24# WalkerMachine

THX!!!
這個東西感覺幾好玩,不過我應該唔夠件跟足砌,但這概念應該有辦法砌到.
~~~~~~~~
雖然在整理家中玩具有點忙不過來,不過還是偷了點時間小改這大傢伙!

武裝部份未完成,暫時只是東併西湊的組合起來.

車頭的防撞欄就強化完成了.
只是顏色不大匹配...好像有多一點淺灰色件就好了.

主要改動是尾卡部份.

加設了駕駛倉,那可能分體作戰了!!
改動未算滿意,顏色是一個問題,多一點藍色更好.
而且內裝應該可以豐富一點更好,但未想到好主意...

想到有好主意時會再改造!!

Spiderman car ! Cool