Toysdaily 玩具日報

查看: 4681|回復: 23

[玩具報告] Kabuto ver.1 換上新 body

隻 Kabuto ver.1 化學就係人都知, 早排有時間就換左個闊膊 body.
尋日又拎左隻 ver.2, 對比之下, 我都係鍾意隻 ver.1 多 d,
身型 slim d, ver.2 太過大份, "印象中" Kabuto 係 slim d 瀟灑 d.
同埋我覺得呢隻野最多都係叫 ver.1.5, 有好多野都可以做好 d,
例如隻角可以郁, 腳位可以做好 d, 仲係零可動, 攪到隻腳掌接唔到地,
呢 d 今時今日唔係冇技術做卦, 叫得做 ver.2 比多少少 heart 啦 M 記.

鬧完還是要買的. :help: 鬼叫得佢有拉打玩.
口裹說不, 身體卻很老實. :63:

我都觉得BM靓仔D~~~
不过我已经放左,为等RAH2。0
我想問下闊膊即係邊種?
我想換左個VER 1波地佢,
同埋, 個心口甲係咪要切開佢架?

我都覺得VER 2 似係DECADE入面個隻,
唔似係KABUTO個套個隻....闊得好緊要.....
VER 2 訂左, 到時再對比下就知了....
我想問下闊膊即係邊種?
我想換左個VER 1波地佢,
同埋, 個心口甲係咪要切開佢架?

我都覺得VER 2 似係DE ...
maxcyeung 發表於 28-9-2011 13:47

講開又真係有 Decade feel,
果隻闊膊 body 係以前係皆旺買落果 d 散裝.
同埋拆胸甲都好簡單, 側邊本身都開左口,
用風筒吹吹熱熱地扯下扯下就拆到.
都係為左同其它平成拉打統一size先買2.0.......依家隻響鬼特別細粒!
我都覺得BM個隻靚d.....尋日攞出來斷埋隻腳.......:70:
想問師兄,想換個隻body,件衫難唔難除呀?
唔難, 用風筒吹軟, 慢慢黎一定得
師兄隻1.5..仲正過2.0....M記真係要檢討下:26:
天道本身唔係粗獷型路線,所以ver.1會適合佢身型多d,反而走野性路線嘅響鬼就真係應該大隻d..
太橫隻ver 2.0.............
講開又真係有 Decade feel,
果隻闊膊 body 係以前係皆旺買落果 d 散裝.
同埋拆胸甲都好簡單, 側邊本身 ...
將莖牽 發表於 28-9-2011 01:53 PM

OK, 咁我去入返隻黎換一換先,
BM個隻最煩係蟹手.....

VER 2, 我個時睇到第一個FEEL就係DECADE入面個FEEL,
大大隻, 腳粗粗, 完全無左天道個種瀟洒.....
不過, 鬼叫自己係迷KABUTO, 唔入身痕咩...
但, 黑KABUTO都係咁的話, 真係困D (P.S. 我係無訂黑KABUTO, 因為太貴)....
OK, 咁我去入返隻黎換一換先,
BM個隻最煩係蟹手.....

VER 2, 我個時睇到第一個FEEL就係DECADE入面個 ...
maxcyeung 發表於 28-9-2011 17:51

我都係諗住睇下隻 ver.2 出成點先諗隻 Dark Kabuto,
依定唔使諗啦, 反正我都有 ver.1 了
我都係諗住睇下隻 ver.2 出成點先諗隻 Dark Kabuto,
依定唔使諗啦, 反正我都有 ver.1 了
將莖牽 發表於 28-9-2011 10:14 PM

我見到你個隻未cast off的, 我想問下仲有咩地方有賣尼d甲?
雞旺個間會唔會仲有賣?
在下都覺得ver 2.0的心口太大了,但可放心擺post,不像BM那個動一下都會爛,不過ver 2.0的腳位真的很大問題,在下那只已跌了4次了呢!
我見到你個隻未cast off的, 我想問下仲有咩地方有賣尼d甲?
雞旺個間會唔會仲有賣?
maxcyeung 發表於 28-9-2011 23:04

好似淨係得皆旺果間有,
唔知仲有冇了, 你可以去問問.
在下都覺得ver 2.0的心口太大了,但可放心擺post,不像BM那個動一下都會爛,不過ver 2.0的腳位真的很大問題 ...
巴士烈 發表於 28-9-2011 11:18 PM

咁大大你真係要小心佢會跌爆角....
尼樣野係好大劑...