Toysdaily 玩具日報

查看: 7627|回復: 21

[玩具報告] 趁未有 HOTTOY 12", 玩玩 HASBRO 6" Ironman Monger!!

玩具造型算是接近電影, 當然不及HT精緻, 而且打開盔甲的設計亦有所改動, 跟電影設定有70%相似!!

可動性其實不差, 因要開盔甲的設計所限, 令可動性及不上3.75"版本, 頭部不能轉動, 是一大敗筆!! 幸好網上很多高手,都提供改良頭部可動性的秘笈, 於是小弟決定抄橋, 將 Iron Monger 的頭斬下來, 放膽大幹一番!! 修改後, 成肥仔MON即刻醒目哂!!

其實原裝版本無點上色, 原身灰色大膠啤出來, 感覺十分膠!!  同樣地, 跟隨網上高手們的做法, 重新REPAINT, 效果立即唔同哂!!

頭像被屏蔽
very good work ! Value for money ~~

:)
支援一下
其實上返色加下舊化個效果都唔錯!!

反通脹,買呢隻好過買HT o個隻...
Tonyjar 發表於 22-9-2011 08:52 PM

HT 版有錢買,都無位放!
玩6" 算了!
回復 5# gumng

同感
12" 真係唔係人人買到番來都有位擺...
:47:.......亻......卜
.......亻......卜
y2jo5 發表於 23-9-2011 12:13 AM

好肉酸咩??
唔洗爆粗ma!!
回復  gumng

同感
12" 真係唔係人人買到番來都有位擺...
36韜 發表於 22-9-2011 11:09 PM

加埋mk4的機械臂套裝,真係霸咗成個廳!
靚就係好靚,真係唔啱我呢d 窩居居民!
repaint 左, 真係唔同晒~~~可否教下點 repaint 呢:71:
the repaint is good!!!!!:handshake:
you can help me to repaint also......:p
這一隻設定都跟得幾足!!!:71:
great paint work. :71:
支援一下
其實上返色加下舊化個效果都唔錯!!
拍嘉 發表於 22-9-2011 10:08 PM

多謝支持!師兄有無改埋頭部的可動性?
repaint 左, 真係唔同晒~~~可否教下點 repaint 呢
Altezza 發表於 23-9-2011 11:08 AM

Pls see detail in below link!
http://blog.yahoo.com/_PFK56SFRQ ... tegory/Ironman+Toys