Toysdaily 玩具日報

查看: 25142|回復: 51

Gigahobby停刊...

Gigahobby差不多跟toysdaily 同時期開始的,9年一直以來由市面沒有中文玩具雜誌,到
hobby japan的加入,再加上國內的模魂誌...時代不停改
變,傳統媒體必須不停改變才能跟上時代的步伐。開始就是
終結又是開始,未來還有很多可能性...Gigahobby
後會有期。
哎,好老實講,買雜誌都係一种情意結。好多消息等得雜誌出都Out曬啦……
在下當年本來睇 HH! 見到有本地中文書出第一期就買!
近年戒咗玩物就冇睇!

真係可惜! {:1_206:}
其實我真係睇HH大....好多時都係靠睇HH黎望梅止渴....
依家停刊真係覺得好可惜.....
希望真係後會有期啦!!
好SAD∼∼∼∼∼∼
停刊固然可惜,但我係app store比咗一年嘅訂閱費點算!:unhappy:
我都重有支持機動世界,由第一期都現在都有買。

因為香港玩具書我估得反依本囉。:42:
停刊固然可惜,但我係app store比咗一年嘅訂閱費點算!
garykuga 發表於 22-2-2014 08:19 PM

原本我都訂左半年,但後尾發現原來期期買仲平
小弟都係由第一期追看至今, 真係覺得好可惜, 因為佢次次都有展覽相, 呢D相真係唔係度度睇到,唉..................默哀!!
好可惜!我第一期已買,很喜歡每期特輯詳細介紹和分析玩具,更懷念每期低價bid玩具。
(我bid中過兩次){:1_198:}......
時代……

其實而家玩具業的興盛,超過晒以前,但係玩具書反而做唔住……
如果TD仲係只得膠人嘈交,都同GIGA一樣結果~~~~~~~~~~~~~
我有買第一期@@
不過後尾都係間中買
畢竟當時讀緊書 對我黎講都唔係平既一本雜誌
網上發達的路......