Toysdaily 玩具日報

查看: 3613|回復: 12

[新品消息] TFC Hercules Dr.Crank工擎師 小小小發現/驚喜!?

之前心諗Dr.Crank工擎師o既#臂只係做個樣o既花瓶, 並無實質可玩性,
今日夜晚晚見到TFC Dr.Crank工擎師新模圖, 發現佢#臂上可動滑輪同穿孔~
應該係作為連上"繩索"o既可玩設計啩~
如果果真如是, TFC o既設計人員只果真一絲不苟喇~ ^^ 正~!

不過, 設計咁大部起重機~ 現實中#臂起重時車身一定會有埋輔助腳架~
睇見車身頭未各有插孔~ 希望有此一著就更為完美喇~

圖片來源自 h ttp://weibo.com/jeffyzhong

依個不是建造派一份子嗎?
呢隻幾時出呀???
回復 2# 隨感一亡魂

係呀~ 之前有相關o既POST架~
ref: h ttp://www.toysdaily.com/discuz/thread-165232-2-1.html
回復 3# anson@yeung

哩只Dr.Crank 冇睇錯TFC 官方話係2011.12出~
回復  隨感一亡魂

係呀~ 之前有相關o既POST架~
ref: h ttp://www.toysdaily.com/discuz/thread-165232 ...
vearemember 發表於 17-9-2011 12:48 PM

係wo,第三隻都來了~
這是腳??
仲等緊第二隻來臨:$
係wo,第三隻都來了~
這是腳??
隨感一亡魂 發表於 17-9-2011 01:31 PM

頭加心口:67:
回復 7# cchong420

我係一樓訂左~ 有日打過去問過, 對方話大概廿二號左右到貨喎~ 等唔切喇我~~~!!!
回復  cchong420

我係一樓訂左~ 有日打過去問過, 對方話大概廿二號左右到貨喎~ 等唔切喇我~~~!!!
vearemember 發表於 17-9-2011 08:43 PM

好耐都未試過咁期待一隻玩具o既來臨啦:$
回復 10# cchong420

絕對認同: 望穿秋水... 仲有排望呀...
回復 8# 神話魔人

哩隻個合體頭o既合體前後變型處理都幾大膽同巧妙~ 只不過... T人T
可唔可以補番合體頭個後尾枕呀, 依家o既設計淨係得半邊勁怪... unlike... 太單薄鳥...

(圖片來源: h ttp://bbs.actoys.net/read.php?tid=738806&fpage=3)

回復  神話魔人

哩隻個合體頭o既合體前後變型處理都幾大膽同巧妙~ 只不過... T人T
可唔可以補番合體頭 ...
vearemember 發表於 17-9-2011 09:14 PM

其實唔止大合體個頭
個別機械人個頭都係o既:(