Toysdaily 玩具日報

查看: 4565|回復: 12

[個人收藏] MU 循環再造~ MR. FANTASTIC / MAGNETO

上個POST提到既改造就係呢兩隻~

其實本來只係想搞隻MR. FANTASTIC
因為本來果隻大肥了...

用左另一個高大D 既BODY黎改, 由於死貨之一既constrictor BODY係藍色
比較好噴, 拎左黎用, 同埋佢對手可以裝拆! 多野玩好多~

混合使用, 改一改個色就完成了
上色用左黑手套版本
胸口LOGO係用一般MASKING方法噴的, 無想像中咁難~
之前出事係裝壞左上胸...結果爆左另一隻constrictor 黎改(好在只係散貨..)

前臂可換~~我去買左劈到好平既爆粗BAND友黎拆RT用
多出黎既件...居然仲有用途~

GETTER 2?

其實只係好簡單地組合D RT件黎用, 噴黑佢就是了~

F 3/4
隱形女仲未有.....後面兩隻其實都唔係MU來, 不過出得OK就唔換人了

光照會!
MR. FANTASTIC終於唔駛矮人一截啦~~

做壞左既BODY...可以點用? 隨手拎起隻MAGNETO 就改了~

黎緊會有另一款MAGNETO出, 不過呢個係舊漫畫版本, 都有經典之處
特別係近年設定到MAGNETO好老, 其實舊本一向都晝到佢好YOUNG好活力的
呢隻有幾個問題, 無腰...第一代BODY通病
反正有一個腰零件多左, 改左佢吧~

瘦身成功~~
至於斗篷嘛...當然都係來自爆粗BAND友盒RT
咁平有RT拆仲有件用得著, 太好了~

斗篷果真係迫力既來源~~

天敵!

特別一提, 因為成日都改
造左件就工具方便改大腿

咪睇佢簡簡單單
咁用的~

壓住黎鑽4MM大孔, 鑽咀就會去到淨返2MM就停, 咁就唔駛次次都就住黎鑽了~

改埋呢隻, 應該都會休息一下, 睇下又收唔收到其他要急救既MU吧~

快D 出下一WAVE啦~~
Mr f 太大隻,不過長手好正!
磁力皇就太廋了,斗袍正!
Mr f 太大隻,不過長手好正!
磁力皇就太廋了,斗袍正!
gumng 發表於 15-9-2011 11:50 PM

如果掉轉BODY 就FIT晒了~

可惜大隻BODY先有得拆手, 我又懶得再大改XDDD
同埋要夾返底色都係一個問題
Magneto好正, 現時為止, 隨左showdown既Magneto外,
就要數大大你呢隻自改啦~~
下隻係ms.marvel?
L-U兄拍照拍得好
改造也改得很棒, 光是看分享圖就覺得精采
不發個文支持說不過去
讚! :71:
下隻係ms.marvel?
kaselai 發表於 16-9-2011 02:08 AM

上幾隻係ms marvel~~幾日前出左post了~
不過mu post 沉得比較快~
awesome customize!
喔喔~磁力王改造後即時生龍活虎了:shy:
看來得找幾隻constrictor 回來?:DD
老實講...我好鬼鍾意師兄隻magneto....
件斗蓬正到:79:
我好鍾意d玩具擺到好多pose...所以鍾意追返d舊ml...
如果我有師兄一半就好了...mu變ml玩...
又多款d..又唔駛食咁勁炒價...:42:
頭像被屏蔽
好屈機...
神奇先生好正:ice:
Mr f正到:71:又有手換