Toysdaily 玩具日報

[詢問] 請問 這個假面騎士

請問 這個假面騎士
算啦  唔改啦  點del左個帖去
可以用 8吋 的 SIC 來改:o
不過廠商已經出過這隻的 SIC, 比照片中的軟膠要漂亮許多, 而且還有很多配件, 版主真的要改嗎?:angry:

希望知道買既方法   同埋皮服又係咩泥 又可以係邊買到

改就應該改  因為自己改有成功感d
希望知道買既方法   同埋皮服又係咩泥 又可以係邊買到

改就應該改  因為自己改有成功感d
佑哥 發表於 15-9-2011 10:49 AM

也許 兆萬中心2F跟地下室 可以試試看, 那裏有些店家在賣 大眼娃娃 (台灣又稱小布娃娃) 那些店裡有些衣服配件是老闆自己做的, 或許請他們做皮衣又或者他們直接就有皮衣在賣也說不定哦:shiny:
真係聽都味聽過.....  有冇d係上網訂
真係聽都味聽過.....  有冇d係上網訂
佑哥 發表於 15-9-2011 11:25 AM

厄........我以為 佑哥 是香港人, 大概是我猜錯了吧:(
網路有沒有賣我不知道, 找找看吧, 祝你好運:74:
我係香港人= = 但係真係味聽過兆萬中心
有冇人可以話我知個8吋素體個名   唔知個名好難係網搵搵
有冇人可以話我知個8吋素體個名   唔知個名好難係網搵搵
佑哥 發表於 15-9-2011 01:27 PM

兆萬中心 跟 皆旺廣場 都在旺角, 整棟大樓都在賣玩具, 而且商品上架的速度比台灣快 1~1個半月, 在 兆萬中心 裡面有一家 "玩具狂熱" 專門出 12吋 商品, 台灣要買的 12吋 人偶都是由此家提供, 所以只要到香港這二家可以說是玩家必去的聖地, 佑哥 假如沒聽說過的話上網查查吧! 你會發現 日本秋葉原在旺角:74:

那個 8吋 素體就叫做 SIC, 是 假面騎士SHF 大一號的版本, 所以你只要在拍賣網站的 假面騎士選項 打出 SIC 就出來一大堆啦:p