Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Aryan

[個人收藏] 狂仁習作-戰士的覺醒-AGITΩ

回復 24# antitid

我是用美國一種溶劑洗的,可能同日本既接近。因為只是攞公司資源,化學成份都唔多清楚,反正唔傷膠面。
又,我見過大陸的淘寶網有店家賣SIC專用既溶劑,可以睇睇。
回復  antitid

我是用美國一種溶劑洗的,可能同日本既接近。因為只是攞公司資源,化學成份 ...
Aryan 發表於 15-9-2011 03:48 PM

記得牌子名請PM我, 或者本身功能是? 成分我自己試下查.
淘寶我知有, 但液體過唔度關...
請問用咩溶劑洗眼? 知唔知化學成分?
antitid 發表於 15-9-2011 05:46 AM

洗眼用....眼藥水:x,睇吓幾明亮:handshake:
講吓姐,我之前係TD問返來,用V-COLOR
極臭,唔知咩特別成份,
不過主要呢個系列既特點就係俾軟膠用,上完色,好似屈曲都唔會龜裂、剥落
回復  yoda大師

我一直都唔沒當climax form是最終form,呵呵。至於basic form,我感覺官方會部份洗版, ...
Aryan 發表於 15-9-2011 03:44 PM

我就唔想重出啦,不如開發吓其他角色好過....
其實basic我都係差.....kabuto同decade就可以唔換裝放哂出來:34:
post 正, 相正
一定十 卜
亞極陀成個系列中我個人最中意燃燒形態,只可惜入場時間太少喇,另外龍卷系小弟第一只拉打電單車,真系好正,恭喜仁兄全數入齊亞極陀系.我仲有兩款未入.
仁兄,你呢個post 很耐看。
我較少玩 SIC ,也沒買Agito 的SIC ,所以答不上口。

再次留言,只為表達我對好 post 的支持。
yoda大師:咁我都期待bandai補齊其它未出既角色。。。

antitid:yoda大師提供的資料可能更加幫到你,因為我用果隻睇過是美國出品,應該HK唔會有咖喇。。。

魔術師:雖然你少玩SIC,但其它系列好豐富,得閑就分享心得喇,哈哈
劇中未說明G3的設計來源,不過番外有說到G3是參考KUUGA外型而來的機械假面騎士.
而後來每一代的平成騎士幾乎可能都會有一個類似外型的,用以支持與紀念第一位平成騎士.
以下都是我自己的純有趣猜測∼不是公認的.
龍騎:沒有特別像的.
555:DELTA.
劍:Leangle.
響鬼:也沒有.
kabuto:gatack.
電王:rod form,所以絕招才會是騎士踢技.
kiva:rising IXA.
DCD:基本上上述的假面騎士在劇中都有出現過.
W:無(但Eternal有點像)
OOO:無論就是GataKiriBa  Combo
FOURZE:還沒有.
回復 39# toya

好有見解的分析:71:。
龍騎(入邊的變色龍)同響鬼(類如手抓,開口等)我覺得都有接近AMAZON的設計,都算是向前輩致敬喇。
W的話,整個感覺都好昭和了,尤其是久違的圍巾設計。
最後FOURZE就真是未有咁快(但第二集1號等都有出現於ipad既畫面度),等一半再睇睇會點,畢竟是40周年作嘛。